Potop u Banjaluci, Posušje kreće u odbranu pobjedom.

Potop u Banjaluci, Posušje kreće u odbranu pobjedom.

Krenućemo sa najzanimljivijim dešavanjima a to su šokantni porazi vicešampiona KK Revite i KK Ada NB.

Ekipa Revite iako u nešto izmjenjenom sastavu za ovu sezonu sigurno slovi za jednog od favorita za osvajanje Premijer lige ali ovaj vikend će im sigurno biti kao šamar mokrim peškirom, i opomena da moraju mnogo bolje, pogovoto kući,da bi to ostvarili. Nešto slično prošle godine je prošla ekipa Rudara koja se kasnije konsolidovala.

Od starta utakmice Kalat je igrao “kao navijen” sipale su devetke sa svih strana što je svakako dalo jak vjetar u leđa i Vasiću 560 koji je igrao pokaj njega. Kalat je oduvao sa 629 dosta lošeg Andreja P. 525 i stvorio ogromnu razliku dok je Gurešić 584 sigurno mogao malo bolje jer je bio krenuo  furiozno. Drugi par Revite umjsto da prelomi dodatno je pao. Kapiten Andrić S. je u zadnjim hicima propustio bod te je pobjeda ostala u domenu teorije, dok je Kršić 567 neočekivano lako izdominirao nad Savkom P. 516. Pokušali su Paštar 577 i Džajić 557 stići razliku,a Kuzmanović 553 je imao spreman odgovor pa osim dva utješna meč poena nije se moglo ništa učiniti za konačnih 3:5.

Jednak šok i blam kao i Revita dožijela je i Ada NB koja je od slabašne Slobode izgubila kući sa 1:7. Sloboda je ove sezone ostala bez tri najbolja igrača i svakako im se nije puno šanse davalo za plasman ove godine, šta više skromne procjene su da će se boriti za opstanak, a ova 3 boda im mogu jako pomoći u tome.

U prvom bloku Ada je krenula sa tri jaka igrača po 3 meč poena odma, ali se desilo potpuno suprotno. Boris N. 541 je izgubio neočekivano od Saimra J. 571, a Bjelajac 535 iznenađujuće od Vehabovića 555. Jedini poen je osvojio najbolji igrač Ade, Peković sa 574 protiv Muradifa Brkića 483. Ali čunjevi su i dalje bili solidno na strani domaćina te su se mogli nadati preokretu poena.

U drugom  bloku jednako loša igra igrača Ade. Bojan N.sa 490 je izgubio od  Kasumovića 543, Mrakodolac sa 540 tijesno gubi bod od Avdića a Đajić po istom receptu tijesno gubi od Midhata J. 551 i čunjevi za samo 23 i bodovi idu na stranu Slobode za ogromnih 1:7.

Kozara je gostovala u Visokom, uvijek neugodnoj ekipi Bosne koja se kao i Kozara dugi niz godina najčešče oslanja na mlade igrače iz svog pogona. U prvom paru Šukalo 544 je nesrećno i pored većeg broja oborenih čunjeva izgubio na setove od Avdagića 532 da bi Nurudinović sa 572 prilično ubjedljivo dobio kombinaciju Malešević/Lacković 513. Odgovor Kozare u drugom paru je bio podjednako konkretan te su Martić 543 i Biber 546 osvojili tijesno ali jako bitne meč poene protiv Sahovića 536 i Mule 521. Jak zadnji par Kozare im je svakako ulivao više nade za pobjedu nego domaćima jer u sastavu za njih nije bilo najboljg igrača od prošlih sezona Salmana koji je prešao u Vogošću. Ganić 582 je preuzeo ulogu lidera na ovoj utakmici i ubjedljivo dobio Tatića 545, da bi na drugoj strani Mandić sa 578 osvojio bod protiv Lukhodžića 547, ali nije bilo dovoljno pa su čunjevi zasamo 21 otišli u ruke domaćina za konačnih 5:3

Posušje je kao i očekivano veoma lako i ubjedljivo savladalo ekipu Vogošće koja se ove godine plasirala u Premijer ligu BIH. U prvom paru Petric P. je u “klub 100″upisao kombinaciju Kasumović/Čančar da bi Petri I. sa sjajnih 616, povćao tu prednost domaćh u čunjevima te su domaći poveli sa 2-0. Igralo je Posušje koliko im je dovoljno izgjeda jer su vidjeli da gosti nemaj oružje kojim bi mogli priprijetiti. Malenic 577je lako dobio Adrovića 525 a kombinacia Galić/Petric 531 je dobila Čomagu 514.

Rudar je kući lako možda i prelako pobjedio sa visokih 7:1 ekipu Zrinjskog iz Mostara. Bešić i Alagić sa 601 i 572 su jako povukli u prvom paru protiv Krešić A 538, i novog člana ekipe Ibrahimovića 536 te tako stvorili velikih 2-0 i jako veliku prednost u čunjevima na samom startu. Prekaljeni Hrvić je sa 561  protiv indisponiranog Karzića osvojio ispostaviće se i jedini bod na mečiu i dosta smanjio u čunjevima, da bi to sve anulirao Hrustemović 589 protiv Bošnjaka koji  nije bio raspoložen na ovoj utkamic. Turudija je na kraju za dlaku 357 dobio Bevadu 532  a u duelu Dundić – Krešić I ….Dundić je sa 615 pokazao klasu i donio visokih 7: 1

U poslednjem paru čast gostiju je izvukao Selman sa 536, osvojivši bod protiv Mišetića dok je Šarac 561 na drugoj stranu uzeo poen protiv Alića sa 505.

 

Utkmica Borac – Ada nije odigrana a kako piše u zapisniku ona je navodno odgođena.

 

Evo i kompletnih rezultata kola:

 

1 kolo Premijer lige