Гости никад убједљивији, Рад до првенца.

Гости никад убједљивији, Рад до првенца.

Настсављено је такмичење у Лиги РС. А у другом колу гости су изненађујуће били успјешни,што је јако необично за овај спорт, бар код нас.

 

Дервента је кући дочекала ОССА Галакс и већ на старту се оклизнула. Добра куглана у Дервенти сигурно не слови за једну “домаћинску” те тако гостима није  било тешко искористити ни проблеме у саставу Дервенте.  Бијелић Ненад и Јефтић Јово су освојили уводне бодове за госте против не баш расположених Mалића и Јефтића. Покушали су Новић и Ђурић да врате меч у егал али су  били половично успјешни јер је Зарић Стево са 554 добио трећи бод гостима. Да мука буде већа за домаћи састав у надњем блоку се повриједио Ђурић Далибор те је Секулић Драженко 572 без притиска поставио најбољи резултат меча, а Лаловић са 533 завршио за високих 1 : 7.

Рудар још тражи форму на почетку сезоне и прави састав а овај пут су кобни по њих били играчи Посавине који су на овом мечу формално били гости.

Сврачић Младен је показао на стази зашто је доведен као капитално појачање те је са 563 одма направио и велику разлику у чуњевима над Дринчићем 473, да би Бабић 528 на другој страни изједначио против Муслимовића 511. Мишетић и Марин су лакше него очекивано добили оба бода у другом блоку против Стакића и Кецмана. Наставак жетве меч поена су наставили играчи Посавине и у задњем пару па је комбинација Ђурић/Шиник и т.з. Сувајац/Шмитран била боља од Стијепића и Предојевића за високих 1 : 7. Посавина је након 18 кола прошле године имала свега 3 побједе а сада након 2 кола имају исто толико и побједа те дијеле 1. мјесто  на табели.

Рад је одиграо прву утакмицу ове године против Требишњице и био успјешан са 6:2. Меч је отворио за Рад,највеће играчко појачање лиге РС ове године Стијепић Ивица, али није се прославио. Са 529 нису задовољни ни Брчаци ни он, а Мирковић Саша је са 542 лагано однио бодове у том дуелу. Један од најбољих играча рада Радовић је са 548 донио више од 100 чуњева предности против Џомбе, да би Манојловић повисио против Поповића на 2-1. Тракошевић је повисио на 4-1 против не ба[ стандардног у екипи Тrебишњице Магазин Зорана да би пораз умањио Килибарда против Винцетића. Лазић је завршио посао против Гојковића за убједљивих 6:2.

 

Ево и свих резултата:

Rezultati Prve lige RS 2. kolo