Закотрљале се кугле у Републици Српској !

Закотрљале се кугле у Републици Српској !

Љубитељи куглања и куглаши са нестрпљењем су очекивали почеак Лиге РС а овај викенд је она коначно и почела. Промјењен систем такмичења, иако уз смањен број клубова, свакако ће донијети дашак свјежине у нашем куглању а надамо се и постаћи клубове да развијају своје базе, јер како знате од ове године неограничен број кадета може играти на двојну регистрацију а уведен је и “плеј оф”.

ОССА Галакс је као фаворит дочекала екипу Рудара а испоставило се да је улога фаворита била и оправдана, али није ишло све тако глатко. Сјајно су кренули рудари и у уводним дијеловима меча су, уз солидну игру, освајали бодове прилично лако и то Дринчић 497, Стјепић 538, и Стакић 501 и повели са огромних 0-3. Како смо годинама свједоци да је у  куглању све могуће, и овог пута изненађење није изостало. Иако је Рудар дошао у комбинованом саставу због неколицине изостанака, осе су кренуле на све или ништа. Прво је Шошкић 496 смањио над Ступаром, да би Секулић 534 окренуо чуњеве на страну ОССА-е и смањио на 2-3. Лаловић је био човјек одлуке са 503 против Сикирића који се није снашао најбоље у Патковачи за коначних 5:3.

Заставе КСРС су се вијориле и у Градишци гдје је игран локални дерби између Посавине и Лијевча. Лијевче које се појачало доста у прелазном року и то играчима који имају завидно искуство у Премијер лиги годинама уназад, је имало улогу благог фаворита на овом сусрету. Није ни Посавина сједила скрштених руку већ су искористили одустајање КК Дуб од такмичења у КСРС ове сезоне и те се појачали Сврачићем и Марином. Сврачић је управо неочекивано и на иглене уши изгуибио од младог Хладног 540, којем ће овај бод много значити у наставку каријере, да би Ратко К. 535 повисио у првом пару на 0-2. Полицијски двојац Шмитран 546 и Марин 542, су изједначили на 2-2 против нових аквизиција Лијевча, Свитлице и Шавије и довели меч у егал чуњева. Ђурић је био са 513 бољи од Лекића који је трећу стази подбацио са само 109, да би Балабан 532 побједио Мишетића и у неизвјесној завршници побједа је за +12 отишла формалним домаћинима Посавини!!!.

Утакмица Требишњица – Дервента због неисправности куглане Билећа ће бити одиграна након што Комесар такмичења утврди нови датум.

 

Ево и резултата:

Rezultati Prve lige RS 1. kolo