Reviti pripao derbi kola u poslednjem hicu!

Reviti pripao derbi kola u poslednjem hicu!

Kao i svako kolo u ovo 7 u Premijer ligi BIH je donijelo zanimljive utakmice i po koje iznenađenje. Apsolutni derbi lige, a i gradski, je igran u Banjaluci na kuglani Energomont gdje je blagi favorit Borac dočekao Revitu. Dvije ekipe koje imaju visoke ciljeve ove godine su se po prvi put sudarili a napetost se mogla, do zadnjeg hica, rezati nožem.

Otvorila je Revita nešto bolje samu utakmicu a setovi su se jako teško dobijali osim u duelu Trklja Miodrag 592 – Vajkić Željko 555, dok je na drugoj strani kapiten Revite Andrić Siniša sa 554 uzeo poen protiv Dakića 534, da bi Paštar sa solidnih 583 povisio na 1-2 za svoj tim protiv Ninkovića 535. Izvršila je Revita nakon prvog bloka i dvije taktičke izmjene kako bi pokušali sačuvati stečenu prednost. Trklja i Gurešić su vodili veliku borbu u prva tri seta a na kraju se Trklja poslije loših punih Gurešića odlijepio na 598 i velikih 40+ razlike. Dva stara lisca, i nekadašnji saigrači, Andrić Čedo 551 i Boltić Jovica 543 su vodili veliku borbu a nakon osvojenog meč poena stariji je zbog povrede zamjenjen Dzajićem koji je imao priliku da donese svojoj ekipi pobjedu prelazom ali to se nije dogodilo pa je drama nastavljena u paru Džajić 566- Prijić 576 gdje je poslednji našao prelaz i ubacio 8 u zadnjem hicu za konačnih 3:5 i jako tijesnih 3368-3373.

Iznenađenje kola je priredila ekipa Bosne koja kući savladala Rudar. Jako je povukao Avdagić i sa 579 ostavio u čudu Bešića 545 da bi Karahodžić 536 izjednačio protiv Nurudinovića 526. Vila se nije oporavio od prošlog kola pa je sa samo 509 predao bod Turudiji koji je našao 548. U drugom paru Alagić je lukavo sa 535 i manje čunjeva osvojio meč poen protiv Amera Lukhodžića 554 te okrenuo na 1-3 za goste. Ganić je preuzeo odgovornost i sa 583 pobjedio Hrustemovića 560 da bi Dundićevih 547 protiv Lukhodžića bilo nedovoljno te je  Bosna za +10 slavila važnu pobjedu od 5:3

Sloboda i Zrinjski su odigrali “reviju u manje”,a kako drugačije nazvati utakmicu najelitnijeg takmičenja u BIH u kojoj je samo jedan igrač našao preko 532. Napravićemo odstupnicu malu u slučaju da je kuglana bila izuzetno prljava i teška ali Ibrahimović je odigrao jako dobrih 591 tako da tu ostaje malo prostora za opravdanja. Podijelili su bodove u prvom paru sa obe strane Bevanda je dobio Kasumovića da bi Brkić uzvratio bodom protiv Bošnjaka. Iskusni Hrvić je dobio Muminovića  da bi utakmicu riješio praktično pomenuti Ibrahomović odigravši najbolju cifru meča. Na kraju su Jogunčić i Vehabović ublažili dosta poraz osvojivši oba poena protiv Kreešić A i Krešić I. za konačnih 3:5.

Ada NB se konačno trgla iz letargije i serije loših rezultata te upisala i drugu pobjedu pa bar vizuelno popravila svoj izgled na tabeli. U sastav se nakon poraza od Posušja ponovo vratio iskusni Boris Novaković 572  što je očigledno i donijelo pomak na bolje u igri domaćih. Kadrovske promjene su izvršili nakon par loših utakmica i na mjestu trenera, a u tu vruću fotelju je sjeo ponovo iskusni Pajo Hamzić. Novaković Bojan 534 je lako dobio Adrovića, a Peković je konačno odigrao za njega pristojnu cifru i sa 571 dobio Haurdića. Đajić je takođe bio efikasan te je sa 547 dobio bod protiv Čomage 536. Ada NB je tako nakon prvog bloka vodila sa velikihb 3-0. Nastavili su u drugom bloku preko pomenutog Novakovića domaći uzimati bodove a pomogao mu je u tome Bjelajac sa 567. Salman je po ko zna koji put ove godine spasio od nule Vogošću sa 575 protiv Mrakodolca za konačnih 7:1.

Kozara nastavlja sa jako neizvjesnim utakmicama a ovaj put su je odigrali sa ekipom Minerala sa kojom su prije utakmice dijelili 7 mjesto na tabeli.

Šukalo i Čakrama su odigrali zanimljiv duel a prvi je sa 574 bio bolji naspram Čakraminih 563. Kalat 587 je očekivano dobio Tatića 534 te je prvi par završen 1-1. U drugom paru Kozara je osvojila oba meč poena iako je Mandić odigrao nešto slabije 522 ali Biber sa 561 je uvećao prednost domaćih protiv Kuzmanovića 521. Kršić Severin je po sistemu toplo hladno ovaj put izabrao toplo i sa 564 dobio Lackovića 513 da bi pravu dramu na kraju imali u jako zanimljivom duelu gdje je Aleksić sa 576 dobio Radonjica 573. Zadnji hici su i ovdje mogli da odluče na koju će stranu i čunjevi i bodovi a na kraju je završilo sa miroljubivih 4:4 sa kojima ni jedni ni drugi sigurno nisu zadovoljni .

Evo i svih rezultata:

7 KOLO PREMIJER LIGE BIH