Ревита побједник Купа Републике Српске!

Ревита побједник Купа Републике Српске!

Куглаши Ревите са 3.547 оборених чуњева на убједљив начин су постали побједници Купа Републике Српске на финалном турниру који је минулог викенда одржан у куглани Спортске дворане „Борик“.

Бањалучанима је ово пети пут да су славили у овом еминентном такмичењу које се игра у склопу обиљежавања 9. јануара, Дана Републике Српске. Најзаслужнији за овај успјех били су Владимир Гурешић са 632 оборена чуња те Ђорђе Паштар са 613 оборених чуњева. Овом треба додати да су и остали играчи дали значајн допринос, а то су: Младен Џајић (588), Жељко Вајкић (578), Синиша Андрић (572) и Ђорђе Мандић (564), док заслуге припадају и тренеру Чеди Андрићу.

Велика борба водила се за друго мјесто које води на завршни турнир Купа Босне и Херцеговине. Куглаши Рада из Брчког и Аде Бања Лука имали су идентичлан број оборених чуњева – 3.305, а друга позиција припала је Брчацима који су за 13 чуњева били бољи у чишћењу. Четврто мјесто заузели су такмичари Козаре из Градишке са 3.215 оборених чуњева.

Прије почетка финала проглашени су најуспјешнији појединици за минулу 2018. годину. Тако је Огњен Малић, узданица Куглашког клуба Дервента изабран за најперспективнијег куглаша, Маја Ковачевић (Козара, Градишка) је најбоља куглашица, а Немања Галић из Градишке је први куглаш Републике Српске.

Њима су призања додјелили Владимир Кајкут, предсједник Управног одбора Куглашког савеза Републике Српске те представник Министарства породице, омладине и спорта Владе Републике Српске, Оливер Гачић који је уједно отворио овогодишње финале Купа Српске.

Ево и резултата: ZBIRNI -KUP RS -M-2019(1)