МАРКО ТРКЉА ПОНОВО ПРВАК СРПСКЕ!

МАРКО ТРКЉА ПОНОВО ПРВАК СРПСКЕ!

Појединачно првенство Републике Српске се на задовољство свих  показало као пун погодак у организацији КСРС. Апеловало се на клубове и појединце да се пријаве у што већем броју, како би најмасовније такмичење у БИХ постало још популарније, а у томе се и те како успјело! Ниска цијена наступа од само 12 КМ на новој куглани у Приједору и Бањалуци и бесплатан трeћи наступ су привукли 72  куглаша да се пријаве за ово такмичење. Диван викенд у Приједору је обиљежен и добрим резултатима али и најавом велике борбе у Бањалуци којом се и добио најбољи играч за сезону 2019/2020.

Доминацију на првом наступу у Приједору 07.12. је остварио Давор Калат са оборених (613) чуњева. У стопу га је пратио са 2 мање оборена чуња Бојан Новаковић (611). Трећи најбољи резултат је постигао Драган Шукало (606), док је четврто мјесто заузео Дарко Радановић (604).

Други и трећи наступи су били заказани за 22.12.2019. године. На другом по реду наступу Ђорђе Паштар (648) је још једном показао да је владар куглане у Дворани Борик. Врхунским чишћењем Ђорђе је поставио највећи резултат у току појединачног првенства. Другу и трећу позицију су заузели браћа Тркље, Миодраг (618) и Марко (618) који су наставили са добрим играма из квалификаација, док је четврти био Бибер Морис (599)

22. децембра у куглани дворане Борик се одиграо и финални наступ. Одавно није виђен занимљивији и борбенији меч у којем је 7 чуњева одлучило освајаче медаља. Одлично је одиграо Драган Шукало (620) чиме је оправдао завидну форму у досадашњем дијелу сезоне те је задао цифру осталим финалистима. Ношени добром игром Шукала, права борба се водила између браниоца титуле Марка Тркље (627) и Ђорђа Паштара (623) који су играли фантастично до самог краја ,али је млади Тркља био мирније руке и хладније главе ,чиме је задњом куглом оборио 7 чуњева и постао стари нови шампион Републике Српске.

Честитамо свим финалистима, а посебно најбољем играчу Марку Тркљи.

 

Ево и резултата :   Kvalifikacije pojedinačnog – Prijedor

Pojedinačno – Muškarci – Finale 22.12.19.