BORAC I MARKO TRKLJA POBJEDNICI TURNIRA U SKOPLJU!

BORAC I MARKO TRKLJA POBJEDNICI TURNIRA U SKOPLJU!

Jubilarni 25. međunarodni memorijalni turnir „Gavrilo Gavrilski“, održan je proteklog vikenda u Skoplju. Po tradiciji, na turniru učestvuju kuglaški
klubovi „Sport Podbrezova“ (Podbrezova, Slovačka), Crvena Zvezda (Beograd, Srbija),Borac (Banjaluka, Republika Srpska) i domaćin„Makpetrol“(Skoplje, Makedonija).  Igralo se na kuglani u sportskom centru „Boris Trajkovski“, na renoviranim stazama od 5 do 8. Osim „Podbrezove“, svi ostali klubovi su imali po dva gosta u ekipi, kako bi turnir bio neizvjesniji.

Slovaci su kao i ranijih godina bili glavni favoriti, i konstantno su bili u vođstvu. Pre poslednje serije imali su više od 30 čunjeva prednosti u odnosu na ostale ekipe. Erik Kuna je počeo odlično sa 158 čunjeva na prvoj stazi, ali u nastavku nije igrao na svom nivou. Uroš Jagličić, gost„Borca“ na ovom turniru, je igrao odlično, i pre poslednje staze smanjio je prednost Slovaka na samo pet čunjeva. Kuna je u pune ponovo povećao razliku na 18 čunjeva, ali je uporni Jagličić u čišćenju stigao protivnika, i posle 119. hica je bilo neriješeno. Za poslednji hitac, koji je odlučivao ekipnog pobjednika, oba takmičara su imala punu postavu na postolju. Prvi je krenuo Jagličić i oborio je osmicu (ukupno 605), na opšte oduševljenje svojih saigrača. Kuna je morao da uzvrati istom mjerom ili devetkom, ali je probijanjem oborio samo tri čunja. U poslednjem čišćenju oborio je samo 39 čunjeva (ukupno 565).

„Borac“  je po drugi put pobjednik ovog memorijalnog turnira. Prvi put su trijumfovali 2010 godine. a „Podbrezova“ je morala da se zadovolji drugim mjestom. U takođe interesantnoj završnici za treće mesto,„Makpetrol“ je sačuvao 9 čunjeva prednosti u odnosu na „Crvenu Zvezdu“. Na turniru koji se boduje za svetsku rang listu, nagrade su bile obezbjeđene i za najbolje pojedince.

 

 

Marko Trklja (Borac) je trijumfovao sa rezultatom od 619 čunjeva. Očigledno je da mu leže ove staze, a podsjetimo se da je prošle godine bio drugi, iza neprikosnovenog Zavarka. Drugo mesto je osvojio Daniel Tepša (Podbrezova) sa 609 čunjeva, dok je treći  bio njegov klupski kolega Marek Štefančik sa 607 čunjeva.