Лига РС у новом формату !

Лига РС у новом формату !

Ново руководство КСРС се потрудило да унесе новине у овогодишњим пропозицијама које ће Лигу РС учинити занимљивијом и неизвјеснијом.

Лига РС старта никад раније и то већ за мање од мјесец дана можемо очекивати прве званичне хице у новој сезони тачније од 18.09.2021. Издвојено је мишљење али стиче се утисак да ће борба за пласман ове године бити занимљивија и жешћа него у годинама раније. Прије свега због саме амбиције већине клубова да се пласирају у највиши ранг такмичења што показују и конкретни потези у прелазном року.

По саставу играчког кадра али и јавно изнесеним ставом о улози коју планирају у наредној такмичарској години намећу се четири клуба која најозбиљније желе напасти мјесто шампиона Лиге РС 2022 и то Рад, Козара, Рудар и Херцеговац.

Шта је ту ново уствари?! Ново је да ће четири првопласирана клуба након одиграних 14 кола Лиге РС формирати мини лигу у коју ће са собом пренијети бодове које су освојили те одиграти између себе по двије утакмице након које екипа са највише освојених бодова осваја шампионски назив !

Има ту још новина које се превасходно односе на афирмацију омладинског куглања које ће овом управном одбору бити један од фокуса у годинама испред., али о томе можда најбоље да сами се информишете и завирите у Пропозиције Лиге РС 2021-22 које вам достављамо у наставку као и Календар КСРС те Распоред Лиге РС :