Pripreme za novu sezonu Lige Republike Srpske i Premijer lige BIH

Pripreme za novu sezonu Lige Republike Srpske i Premijer lige BIH

Ostalo je još malo vremena do početka Premijer lige BIH, prirpeme su u toku iako vremenski uslovi ne idu na ruku kuglašima zbog nesnosnih vrućina.

Prvenstvo BIH počinje 11.09.2021. godine a velikih igračkih promjena nije bilo u rosterima ekipa koje su članice KSRS. U skladu sa tim u narednoj godini se očekuju visoki plasmani ekipa iz Banjaluke dok je Mineral sigurno sazreo kao ekipa i može pomrsiti konce iz sjenke. Ono što je pohvalno svakako je ambicija ekipe Posavine koja je će ove godine imati svoj premijerni nastup u Premijer ligi BIH a velika očekivanja će biti od iskusnog Svračića, Košpića i ostalih članova kluba kako bi se izborio dobar plasman.

Liga Republike Srpske bi trebala startati vikend nakon Premijer lige BIH tj 18.09.2021. godine a novoformirani i ambiciozni UO KSRS pred sobom ima izazovan period. Najveći izazov ovog saziva će svakako biti usaglašavanje pravnih akata u skladu sa smjernicama MOPS kao i novom Zakonom o sportu Republike Srpske. Takođe se očekuje implementacija najavljene odluke o kuglanama na kojima će se igrati ovogodišnje prvenstvo kao i sistem takmičenja koji je moguće da će biti osvježen. Sve najavljene aktivnosti će u smjeriti KSRS i njene članice u pozitivnom smjeru i otvoriti prilike za razvoj kuglanja u Republici Srpskoj.

Zvanični spisak klubova i registrovanih igrača KSRS za Premijer ligu ove godine možete vidjeti u narednom dokumentu :