Loš start BIH na Svjetskom prvenstvu i ubjedljiv poraz od Austrije!

Loš start BIH na Svjetskom prvenstvu i ubjedljiv poraz od Austrije!

Potencijalna pobjeda je mogla da otvori mnoga vrata reprezntaciji BIH, ali način na koji je sprovedena organizacija odlaska na SP i pripreme koje su prethodile za isto su se na žalost direktno odrazile na one koji su najmanje krivi za propuste, igrače.

Falilo je mirnoće i koncentracije pogotovo u prvom paru, koji iz ovog ugla, je reprezentacija BIH morala dobiti .

Ironično je, da unazad godinama najbolji igrač BIH, i kapiten reprezentacije Ivan Petric 599, koji je trebao da snažno povuče na početku bude na ovoj utakmici jedini koji je odigrao ispod 600, a bolji od njega je bio Christoph Essmeister sa 604. Šukalo 617 je vodio 2-1 u setovima da bi ga loša igra u pune u poslednjem setu koštale osvajanja meč poena protiv iskusnog Martina Rathmayer-a 619.

Podigli su nivo igrači BIH igru u drugom paru, ali ipak nedovoljno. Karatker je pokazao pogotovo Nermin Hrustemović 652, koji je bio i najbolji igač BIH na ovom meču, ali Lukas Temistokle sa sjajnom igrom u pune i ukupno 664 ga je nadigrao. Darko Lotina 622 je bio u igri do poslednje staze ali Markus Vsetecka 646 je dodao gas kad je trebalo.

Solidno izdanje smo vidjeli i u poslednjem paru gdje je obraz reprezentacije BIH spasio Pere Petric sa 644 i meč poenom protiv Martina Jantisa 629. Sjajni Matthias Zatschowitsch 667 je na čunjeve dobio Galić Nemanju 637 koga su nešto lošije pune koštale dobrog rezultata. Ukupno 3771 na prvu zvuči jako dobro ali na svjetskom prvenstvu ipak nedovoljno za nešto više.

Sve u svemu pristojno izdanje reprezentacije BIH, a igračima i javnosti ostaje žal jer je utisak da uz dobre pripreme i rad na psihologiji ovdje ima dosta prostora za napredak.

Puno sreće u nastavku takmičenja momci !

Rezultati :

https://portal.wnba-nbc.com/live/matches/39