NESTVARNO NESTVARNO MOĆNA SRBIJA !!!

NESTVARNO NESTVARNO MOĆNA SRBIJA !!!

Srbija je šampion svijeta! Pa kakva je to grupa igača, kakav je to skup muškaraca sa petljom kada u finalu protiv jedne velesile, čije resurse je nemoguće nabrojati da bi shvatili kolika je Njemačka u kuglanju, Srbija dobija i to u poslednja 2 hica.

Krenuo je selektor Srbije jako, veoma jako, naprijed sa Kovačićem, Zavarkom i Ernješijem. Sve vrijeme smo gledali da se Kovačić muči, iako je možda i najbolji igrač Srbije bio na ovom prvenstvu. Pred kraj se Igor trgnuo trećom stazom od 180, uzeo stvar u svoje ruke ali opet malo potonuo i izgubio meč poen na 652. Zavarko u polufinalu i finalu nije uzeo meč poen što je čudno, patio je jer je imao mnogo pogodaka a malo devetki na koje je navikao. Vrhunska igra u pune nije ispraćena u čišćenje i to je uzrokovalo gubitak i tog boda iako je srušio sjajnih 681. Svijetla tačka prvog bloka je Ernješi, koji je letio po stazi pogađao sve što je htio, i osjećaj je da je malo našao koliko je dobro igrao te donio Srbiji meč poen sa 712 i mnogo čunjeva tačnije +74 .

Ko je gledao dugi blok a ne prvi mislio bi da je u prvom bila uspavanka. Čongor je igrao po očekivanjima, krenuo dominantno i onda na dvije staze potpuno stao. Bez kvalitetne kugle u pune nije mogao da isprati Lalingera koji je u druge dve staze našao 346! Ali poslednji set koji je uzeo u poslednjem hicu bi bio zlata vrijedan da se minut ranije na 4 metra desno od njega nije desilo čudo. Ludio je Vlajkov sa silnim “kesama” koj su mu ostajale iz loh kugle koja ide 48 km/h i dobio je šansu da ako u poslednje tri kugle nađe prelaz, se izbori za set i meč poen. Otvorio je loše, a onda majstrski pokupio 4 čunja i Srbija je mogla da slavi zlatnu medalju. Na kraju smo namjerno ostavili možda i jednog od najzaslužnijih, a to je Adrijan Lončarević. Momak sa najmanje iskustva u ovoj reprezentaciji a koji je pokazao takav stav kakav malo ko ima. Najboljeg igrača Njemačke, Timu Hofmana, je držao uvijek na odstojanju od početka do kraja, pa čak i kad je u pune imao 89 … odgovorio bi odmah sa 2 vezane devetke i sebi izgradio samopouzdanje do kraja sa konačnih 649 i meč poen.

Šesta titula prvaka svijeta na poslednjih 10 šampionata. Pokušavamo se sjetiti sporta u kome je jedna država imala ovakvu dominaciju na svjetskim prvenstvima ali nam ne ide…. Slaviće se do zore ova je možda i najslađa….