Херцеговац славио у Дербију, Рад стигао Козару.

Херцеговац славио у Дербију, Рад стигао Козару.

У овом колу је игран дерби меч између Херцеговца и Козаре, гдје се екипа Херцеговца побједом издвојила на другом мјесту, а једину побједу готију је остварила екипа Дервенте над Лијевчем.

Херцеговац је и поред нешто лошијег отварања меча освојио оба бода на почетку дербија. Иако су имали измјену на самом почетку Фимић/Самарджић су освојили бод…док је на другој страни Гојковић у последњем чићењу био храбрији од Татића и донио меч поен. Војновић 583 је освојио поен и подсјетио на резултате из прошле године, да би Козлина са 562 донио први меч поен за госте и оставио их у игри. Козјак је одиграо резултат кола са 618 и угасио наде Мандићу и Козари да могу нешто направити наовом мечу за коначних 6:2 .

Јако занимљив меч је одигран у Градишци гдје је Лијевче дочекало Дервенту. Видјели смо у првом пару подјелу бодова и по два солидна резултата на обе стране Видовић 549 је за домаће освојио меч поен док се Продановић реванширао са 567. Јефтић Јово је у другој куглашкој младости и са 570 је освојио меч поен и направио јако велику разлику за 1-3 након дурог пара. Трећи пар је донио занимљив дуел између Шавије и Новића, куглаша који се познају још из јуниорских категорија, а Шавија којег смо видјели након дуго времена одуства, ипак није имао свој дан па је Новић освојио меч поен. Балабан 545 је на крају тражио тај прелаз за побједу али је недостао и побједа је за 8 поена отишла гостима.

Коло су затвориле екипе Рада и ОССЕ а домаћи су били бољи са 5:3. Лоше је почело јако за домаће, јер су игубили оба бода у првом пару али још 480 кугли су још требали да баце а разлика није била велика. Махмутовић Илијаз 570 се искупио за јако лошу игру у прошлом колу када је практично поклонио бод Козари, да би сад практично сам пеломио меч и са +68 је окренуо меч потпуно на страну своје екипе. Ристанић је у не баш сјајном дуелу ипак донио јако јако важан бод Раду у борби за мини лигу, да би Секулић са 572 само ублажио пораз за ОССА-у.

Резултати :