Borac suvereno na vrhu, Posušje i Sloboda vrebaju šansu!

Borac suvereno na vrhu, Posušje i Sloboda vrebaju šansu!

Premijeligaški vikend 7. kola je imao određena uzbuđenja, a izdvojila se utakmica u Sarajevu gdje je Željezničar dočekao ekipu Borca.

Ada i Zrinski su otvorili subotnji program i bilo je dosta zanimljivo. Podjela bodova je viđena na početku ali je Zrinski bio u zbiru čunjeva nešto bolji. Vajkić i Šukalo su odigrali dosta dobro sa 581 tj 588 i donijeli prevagu domaćima u poenima i čunjevima. Kovačević 591 i Stjepić 554 su dobro pritisli poslednji par Ade ali je prednost od 21 čunja ipak ostala na strani domaćih za pobjedu od 5:3.

Posušje je ostvarilo pobjedu na gostovanju kod ekipe Minerala od 3:5 a utisak je da je Mineral propustio veliku šansu da skine skalp šampionu. Najbolji par Minerala je ovaj put pod pritiskom popustio ali je ipak Kalat 568 donio meč poen dok je na drugoj strani izjednačio Petric I. 611. Podjela bodova je nastavljena i u drugom paru gdje su bodove osvojili Prljević 570 i Grbić 554. Sve bolji Botić 572 je iznenadio Petric P. 556 ali Kršić nije izdržao protiv Šarca 572 te su gosti upisali važne bodove u borbi za titulu.

Posavina je gostovala na dalekom jugu, pokazala zube i ostala bez goriva u poslednjoj krivini. Košpić 553 i Svračić 567 su osvojili uvodne bodove za goste da bi Đurić 558 povećao na 2/3 puta na 1-3. Hrvć 548 je na lukavstvo donio prvi bod Mostarcima u drugom paru. Upalio se alarm u kuglani Devetka, a najozbiljnije je situaciju shvatio Knezović koji je kao najbolji igrač meča sa 591 donio pobjedu domaćinima jer je na drugoj strani veliki podbačaj imao Marin. Meč je završen 5:3 i + 16 za domaće.

Pomenuti meč Želje i Borca je bio pravi triler. Poveli su gosti dominantnom igrom sa 1-3, a poene su donosili Trklja Marko 553, Bjelajac 577 i Džajić 581 dok je jedini bod u prva dva para za domaće donio Bećirhodžić 533. Na kraju su domaći imali 2 najbolja igrača koja su se žestoko borila da vate čunjeve na svoju stranu kao i meč poene. Borčak 596 je uradio svoj posao profesionalno a Herenda I. 605 je mogao da ispadne heroj domaćih ali je popustio na poslednjoj stazi, kada su meč poeni i čunjevi već bili na putu ka kontu Željezničara, na “svega” 135 pa je Borac nastavio šampionski san sa +4 čunja više u zbiru.

Rudar nije bio posebno inspirisan novajlijama iz Tomislava u Premijer ligi ali je upisao bitne bodove i sami priključak vrhu pobjedom od 6:2. Kada ste poslednji put vidjeli da udarni trio Rudara : Bešić, Hrustemović i Dundić ne pređu na domaćoj kuglani 560 …e pa dođe i takav vikend ali ništa strašno upisana su 3 boda a igač utakmice je bio gostujući Jurić Ivica sa veoma dobrih 586 !

Sloboda je dočekala ekipu Revite u njima jako bitnom meču za priključak samom vrhu, dok je ekipa Revite u dosadašnjem dijelu blijeda sjenka ekipe od proteklih 10 15 godina. Jogunčić Midhat 575 je kontrolisao situaciju sve vrijeme protiv Paštara 548, što realno se rijetko dešava, i zasluženo dobio meč poen i dosta čunjeva razlike dok je na drugoj strani Prijić S. 544 izjednačio na 1-1. Gurešić 535 je pobjedio lako reprezentativca BIH Kasumovića 514 ali ga nije ispratio Andrić Siniša 559 od koga je bio bolji Jogunčić Samir sa 578 i jako dobrim čišćenjem od 232. Pokušali su gosti sa 2-2 … da izvuku neki bod ali je ostalo na pokušaju za konačnih 6:2.

Retultati :