Како стоје стартне позиције, ко су фаворити за шампиона Лиге РС ?

Како стоје стартне позиције, ко су фаворити за шампиона Лиге РС ?

Ситуација након 9. кола Лиге РС је таква да Рудар и Херцеговац прилично комфорно држе позиције 1 и 2 и да ће се за преостала два мјеста у Лиги РC водити велика борба.

Остало је још само 5 кола и само 10 бодова у оптицају за сваку екипу !

Рудар има комотан распоред кући с тим да има једно коло слободан а у случају неког кикса може се десити да у последњем колу регуларног дијела се одлучује ко ће стартати најбоље пред “мини лигу” и то директно са Херцеговцем у последњем колу у гостима. Херцеговац ће против ОССЕ имати меч одлуке за пласман за сами врх док је остатак распоред прилично реалан за њих.

Козара гостује са друге стране Херцеговцу, ОССА-и и Рудару и у теорији има најтежи распоред за пласман на 3. или 4. мјесто. Раду исто неће бити лако, имају Херцеговац у гостима као и Рудар у гостима….требаће им се доста тога поклопити да се пласирају. ОССА има најчистији пут, Херцеговац, Рудар, Козара све кући…па ако их буде слушала кугла у оптицају је за њих много бодова. Домаћи терен игра велику улогу тако да ће се свака побједа у гостима практично дупло рачунати.

Дервента вреба из прикрајка, и такође се може десити у колико се посложе неке коцкице, да са Радом у последњем колу ухвате прилику за то 4. мјесто.