Nakon nekoliko godina jesenja titula je vraćena u Banjaluku, Borac sa 11 u nizu završio jesen.

Nakon nekoliko godina jesenja titula je vraćena u Banjaluku, Borac sa 11 u nizu završio jesen.

Derbi kola je igran u Banjaluci gdje su se sastale ekipe Ade i Borca. Domaći su ipak pokazali možda i previše respekta prema trenutnom lideru Premijer lige BIH te sve što su kvalitetno prikazali se desilo u prvom paru kada su Vajkić 567 i Novaković Boris 580 odnijeli važne uvodne bodove . Da je Termik teška kuglana pokažala je uporna ekipa Borca koja je sa praktično 3 konkretne cifre prelomila meč. Prvo je Bjelajac 607, iako se isprva to nije činilo da će tako bili, izdominirao protiv Novaković B. 558, da bi na drugoj strani Džajić sa 590 povećao razliku u korist gostiju. Imali su nazad igrači Ade čemu da se nadaju ali je reprezentativac Šukalo zakazao i sa 548 osvojio samo utješni bod protiv kombinacije Trklja/Perduh. Na kraju 3:5 +51 za goste.

Mineral je i bez najboljeg u svojim redovima uspio demolirati ekipu Željezničara sa visokih 7:1. Domaći su i pored odsustva Kalata odigrali jedan pristojan meč u kom su se istakli Vasić 559 i Kršić 562, a poslednji je bio i najbolji pojedinac domaće ekipe ali i jedini koji je izgubio meč poen protiv Herenda Izudina čij je rezultat od 573 jedini vrijedan pomena kod gostiju.

Posavina je dočekala aktulne šampione i pored njihovog do sad najboljeg izdanja, nisu uspjeli ni do počasnog boda. Svračić 552 i Tartić 595 su izašli na crtu “braći” koja su se standardno dobro snašla u Gradišci, Ivan je odigrao 601 dok je Pere našao 584. Nastavila je Posavina solidno ali i gosti kod kojih je i mladi Ivo odigrao odličnih 578. U poslednjem par smo mogli vidjeti povratnka u gostujućoj ekipi Malenicu Bernarda koji je mnogo falio Posušju a sa 597 se može reći da se uspješno oporavio od povrede leđa.

Ekipa Revite ove godine nikako u gostima da odigra kvalitetan meč. Oslabljeni izostankom najboljeg igača Paštara, ekipa Zrinskog je vidjela ozbiljnu šansu za bodove spasa. Podjela bodova je viđena u prvom paru a Prijić Slavko 557 je imao nešto bolji rezultat od ostalih. Drugi par je donio podjelu bodova takođe ali za ekipu Revite i mnogo više, vratio se nakon duge pauze jedan od najboljih igrača Mladen Džajić 540 i na svojevrsnom “debiju” je upisao bod. Tad bod kao da i nije pomogao puno jer je razigrani Stjepić sa 589 napavio veliku razliku na drugoj strani. Egal se ušlo u poslednji set ali nisu imali igrači Revite šta da ponude pa su domaći lako upisali 3 boda.

Rezultati :