Спуштена је завјеса на 29. Куп Републике Српске, а Борац је по осми пут подигао пехар !

Спуштена је завјеса на 29. Куп Републике Српске, а Борац је по осми пут подигао пехар !

Очекивала се велика борба у Финалу, која није изостала, иако су улоге биле мало другачије можда од онога што смо претпоставили након квалификација.

Финале Купа Републике Српске је почло свечаном церемонијом након које су додјељена признања најбољим куглашима и куглашицама.

За најбољег Куглаша Републике Српске у протеклој години је изабран, Немања Галић, док је у конкуренцији дама најбоља у протеклој години била Татјана Злојутро.

У конкуренцији младих куглаша и куглашица, признање за најбољег младог куглаша је припало Алекси Мандићу из КК Рудар.

Кренули су све 4 екипе солидно у првом блоку, а нешто бољи пласман је након Драгана Шукала 607 имала екипа Аде. Настављене су квалитетне игре у другом пару код Борца и Аде док су Ревита и Минерал почели прилично да заостају. Трећи и четврт играчи Аде, Минерала и Ревите су одиграли испод свих очекивања док је Борац сигурно и без неких великих резултата градио велику предност те је тај средњи дио Финала био донекле и незанимљив.

Покушала је екипа Аде са најновијом аквизицијом, у виду најбољег куглаша Републике Српске, Галић Немањом 601, да окрене ствари у своју корист и чинило се да су на добром путу јер су у последњи пар ушли са свега – 20. Да невоља буде већа у борбу се најозбиљније укључила екипа Минерала након сјајног издања Асхара Чакраме 617, а на крају су оставили и најбољег Калата ! Ипак су тактике Борца и Минерала биле најбоље постављене у финалу што су и показали на крају, па су Џајић 580 и Калат 584 рутински осигурали својим екипама 1. тј 2. мјесто и славље Борца и Минерала је могло да почне.

Борцу је ово повратак пехара у клупске витрине након 3 године доминације Ревите у Купу Републике Српске, док је екипи Минерала ово највећи клупски успјех до сада ! Минерал и Асхар су такође могли да славе јер је поменути играч изабран за најбољег играча Финала!

Шок за екипу Аде након великих улагања и промјена ће трајати неко вријеме док не крене борба за што бољу позицију у Премијер лиги БИХ, док је Ревити овај наступ био и једина шанса ове године да остваре неки конкретан резултат.

Наступе свих играча можете наћи испод :