Posavina iznenadila vicešampiona za nastavak nade, Ada slavila u derbiju !

Posavina iznenadila vicešampiona za nastavak nade, Ada slavila u derbiju !

Prepolovljeno je 12. kolo Premijer lige BIH usljed pandemije pa su odigrane samo tri utakmice.

Najbolja utakmica kola je bila između ekipa Ade i Rudara, gdje obe ekipe pretenduju na sami vrh tabele. Domaćini su promjenili kuglanu i doveli kapitalno pojačanje u vidu Nemanje Galića, dok je Rudar u sjajnoj formi a pored trojice nosioca i ostali igrači poput Davuda Alajbegovića, pokazuju napredak. Utakmica je krenula prilično ujednačeno, a meč poene u prvom paru su igrači Ade ukrali gostima. Stegla se ruka Bešiću i Alajbegoviću pa su Šukalo 582 i Novaković Boris 569 poveli sa 2-0 za goste. Najlakše je izgubiti bod protiv Hrustemovića 578 koji nije imao svoj dan, da bi Vajkić na drugoj strani utakmicom sezone od 623 napravio odlučujući korak ka pobjedi. Velika borba je viđena između Bibera 589 i Dundića 613 koju je dobio Dundić, da bi Galić stavio tačku na utakmicu sa 598 sa konačnih 6:2 3505-3447 .

Posavina je dočekala ekipu Revita u nadi da će oslabljene goste u nastavku polusezone iznenaditi, i u tom su itekako uspjeli. Sjajno je krenula ekipa Posavine u prvom paru gdje smo vidjeli sjajnu borbu između Svračića i Prijića koju je dobio Prijić 570. Nije bilo propusta u igri domaćih, a na krilima sjajnog Košpić Dražena 637, koji je ovim rezultatm postavio i rekord karijere, Posavina je napravila ogroman korak već nakon prvog para. U drugom paru smo vidjeli podjelu bodova gdje je u jako dobroj igri Paštar Pavle 574 došao do drugog meč poena za Revitu da bi Đurić 591 šokirao Gurešića i osim meč poena dodatno je povećao razliku u čunjvima. U poslednjem paru bod Andrić Siniše 553 nije bio dovoljan da se ozbiljnije ugroži prednost domaćina za konačnih 5:3 3404-3364.

Sloboda je bila i treći domaćin koji je u ovom kolu došao do bodova protiv Minerala koji su još u mislima na Kupu Republike Srpske gdje su ostvarili sjajan rezultat. Jogunčić Samir 580 je solidno povukao za domaće da bi Kršić 540 poravnao na 1-1. Dobro su Jogunčić Midhat 582 i Kasumović 578 odradili posao u drugom paru da bi Mineral potpuno rezultatski potonuo i otvorio Slobodi vrata pobjede. Treći par je bio formalnost za jedne i druge a Kalat sa 586 je postavio najbolji rezltat meča 6:2 3361-3155 .