Херцеговац пропустио огромну шансу и први кикс Рудара!

Херцеговац пропустио огромну шансу и први кикс Рудара!

Невјероватну прилику су имали куглаши Херцеговца да у овом колу ураде велики корак напријед ка пласману у Премијер лигу БИХ али претрпјели су неочекиван пораз на домаћем терену те остали на 14 бодова.

Екипа Рудара је у дербију кола угостила Козару из Градишке, и да није било капиталног појачања у зимском прелазном року у виду Џајића, провели би се као боси по трњу. Истини за вољу није екипа Козаре нимало лак противник али њихове игре ове године су биле далеко испод просјека и биће да им је тај притисак сметао па сад када се скоро надају само теорији, пружају “премијерлигашка” издања. Кренули су играчи Рудара доста слабо у првом пару, али Џајић се тргнуо, и да није било необјашњивих промашаја и црвених картона, вјероватно би пребацио 600 …овако само 589. Са друге стране Козлина 564 је од почетка наметнуо свој ритам и донио бод за 1-1. Нико није вјеровао да ће Џајићев бити и једини меч поен за домаће…али су гости играли на јако високом нивоу, а Татић 580 познат и као “џокер зови” је успио узети меч поен против најбољег играча Лиге Републике Српске Миљатовића 575 . Одиграла је екипно екипа Козаре јако добро и са 1:7 се укључила у борбу за “мини лигу” док је Рудар уписао први пораз.

Херцеговац је на домаћем терену у пуном саставу дочекао госте из Брчког који су доста одморни дочекали ово коло. Сјајна борба је виђена у већем дијелу меча што говори и подједнак број освојених сет поена. Килибарда је повукао за домаће 567 да би Имшић 578 поравнао на 1-1 у првом пару. Комбинација Војиновић 556/Гојковић 557 je освојила оба меч поена у другом пару те су домаћи повели са 3-1. Да играчима Херцеговца јако недостају Ивановић Зоран и Парежанин Миодраг показао је трећи пар у којем су гости показали изузетан такмичарски карактер и нису одустали ни једног тренутка. Лазић 558 је направио велику разлику над Самарџићем да би Махмутовић 558 на сетове добио Козјака 560 за 3:5 и свега +6 у корист гостију и велика 2 бода!

Екипа Лијевча је одиграла коначно један добар меч и уписала своју прву побједу у овој такмичарској сезони и то над екипом ОССА-е са 6:2. Шавија Бојан је подјетио игром на неке дане када је ломио противнике у Премијер лиги БИХ и са 558 донио први бод домаћима док је Секулић Драженко на другој страни са 579 поравнао на 1-1. Видовић 569 и Кесић 539 су освојили оба меч поена против индиспонираног Шошкића и Крунића да би на крају Хладни Александар 554 ставио тачку на “и”.

Резултати :