Prva runda 1/4 finala Lige šampiona završena uz jednu pobjedu gostiju!

Prva runda 1/4 finala Lige šampiona završena uz jednu pobjedu gostiju!

Odigrane su sve utakmice prve runde četvrtfinala Lige šampiona a domaćini su bili jako ubjedljivi. Sjajnu igru smo vidjeli u nekoliko duela a izdvojićemo nekoliko zanimljivih.

Najzanimljiviji duel je odigran između KK Neumarkt – Imperial Life i KSK Union Orth/Donau. Domaća ekipa sa dva superstara ima za cilj plasman na final four, ali to će biti ogroman izazov jer je u ovom rangu takmičenja potrebno puno više od par vrhunskih cifara. Jednu takvu je pokazao vjerovatno i najbolji kuglaš svih vremena Zavarko sa 715 oborenih čunjeva već na počtku meča, a i pored 3 rezultata ispod 600 domaća ekipa je uspjela da na mišiće izvuče pobjedu od svega 6 čunjeva razike za 5:3, ali 14.5-9.5 im ipak uliva nadu.

SKV Rot-Weiß Zerbst 1999 je sa 5:3 savladao TSV Breitengüßbach u jednom sjajnom izdanju sa 3931 naspram 3862. Pokazali su gosti zube favorizivanim gostima koji s na krilima Hoffmann-a 699 i Wilkea 717 izvojevali ovu tešku pobjedu. Set poeni sa kojima idu na revanš za 20 dana nisu kapitalna zaliha jer je bilo 13-11. Kod gostiju je Frizmann sa 683 bio najbolji pojednac.

SK Zeleziarne Podbrezova je deklasirala KK Zapresic sa visokih 7:1 i to je možda i najveće iznenađenje u ovom kolu. Kuna sa 665 je bio najbolji među jednakima jer su skoro svi igrači domaćih odigrali na visokom nivou. Niske cifre Maneva i Fridla će Zaprešić koštati možda prolaza ali još je to sve daleko ipak dorevanša. Kujundžić sa 643 je pokazao sjajnu formu u poslednje vrijeme koja ga krasi.

Jednu pobjedu gostiju je donijela ekipa SKK Chambtalkegler Raindorf protiv SKC Victoria 1947 Bamberg sa 2:6 . Weber 656 je bio najbolji međujednakima u gostujućoj ekipi dok je ko domaćih Henermeyer se pokazao sa 638 pa će gosti imati praktično da rutiniraju na domaćem terenu kako bi prošli na final four.

Svi rezltati su na narednom linku :