Ново коло, нова изнeнађења у трци за шампиона Лиге Републике Српске!

Ново коло, нова изнeнађења у трци за шампиона Лиге Републике Српске!

Рудар је у последња два кола могао веома лако да обезбједи пласман у Премијер лигу БИХ, али на шампиона ћемо морати још сачекати.

У овом колу дочекали су старог конкурента екипу Херцеговца. Први пар је наговјестио сјајан викенд за рударе, а том је допринијео добар наступ Џајића са 598 док је партнер из 1. пара Мандић са 547 добио меч поен против провјереног Војновића. Наговјештај да рударима неће ићи све по плану се десио у другом пару кад је скалп најбољем играчу домаћих Миљатовићу 562 скинуо Фимић са 576, да би искусни Килибарда комплетирао меч поене из другог пара за госте са 560. Борио се Стјепић и са 561 оборио више чуева од Самарџића 548, али на његову жалост систем је такав да се игра на меч поене што је потоњи искористио. Кнежевћ 527 у последње вријеме игра по систему топло-хладно а овај пут је било хладно. Само срећним околностима су домаћи спасили чуњеве које је акумулисао први пар јер је захукталом Гојковићу фалио тај последњи прелаз за пуни плијен. Ријетко се дешава да екипа која освоји чуњеве не узме и комплетан плијен на домаћем терену, али зато је и овај систем такмичења јако занимљив. Коначно 4:4 и +7 резултат који највише одговара Раду и Козари.

Козара је на домаћем терену уз помоћ рековалесцента Смиљанића и до скора “пензионисаног” Сандића добила неку нову перспективу и екипу која показује онај квалитет који посједује. Повратник Алексић је са 552 оставио Винцетића далеко иза себе да би Козлина са солидних 583 повећао предност домаћих над искусним Имшићем. Мандћ је у свом можда и најбољем издању ове године 582 у трилеру добио Ристанића 573 да би Смиљанић 580 у ултразанимљивом дуелу и последњим хицима престигао само у чуњевима Махмутовића 579. Лазић 588 је имао лак посао против Татића а да утакмица не уђе у неизвјесну завршницу се побринуо Кулаш са 569 и бодом против Тракошевића за 6:2 и сјајних 3422:3341 .

Табела након 3 кола Мини лиге за Првака РС:

Рудар 23

Козара 20

Херцеговац 18

Рад 16