Рудар је нови ШАМПИОН Лиге Републике Српске!!!

Рудар је нови ШАМПИОН Лиге Републике Српске!!!

Много су се мучили, за неке су били и отписани, али су се “рудари” ипак изборили за своје мјесто под сунцем!

Донијело је предзадње коло дуел двије екипе којима је ова утакмица била бити или не бити. Због нешто лошије форме у гостима Рудара и много искусније групе играча од које је сачињена Козара, веће шансе су некако даване гостима у овом колу … али ни искуство изгледа није имуно на трему и огроман улог. Да је било неријешено или да је Рудар изгубио одлука о шампиону би пала у последњем колу што би тек био сценарио за инфаркт, а то домаћи никако нису хтјели себи да дозволе.

Сам старт утакмице је био одраз јако добре припреме гостију док се трема видјела у редовима Рудара. Миљатовић је губио 0-2 и никако добро није изгледало за домаће јер су гледаоци били вођени мишљу “ако им најбољи играч изгуби поен, шансе су минималне”. Несхватљив пад Козлине на трећој стази са 116 је отворило врата Миљатовићу у борби за меч поен…и онда јена крају све стало у један хитац. Козлина је имао 120ти хитац у пуне а требала су му 4 чуња за побједу…рука је задрхтала…отишла лијево и пробијене су даме за само 2 оборена чуња и за велико славље Рудара јер није ни близу иста утакмица са 0-2 и 1-1, јер је у другом дијелу првог пара је Сандић 577 лако изашао на крај са Дринчићем.

Олакшање након инфаркт завршнице првог пара је најбоље дошло Алекси Мандићу који је играо веома опуштено и када год би Смиљанић био у прилици да освоји сет поен, везао деветку или двије у чишћење за великих 600 . Гостујући Мандић, Ђорђе са 584…је играо јако добро и самоувјерено све вријеме, па је побједом над Рујевићем увео утакмицу у егал од 2-2 и свега 10ак чуњева за домаће. Татић је ушао у утакмицу у солидној форми и иза себе је имао неке јако добре резултате. Ипак рука му се стегла, свака кугла је била тежа и тежа па је и поред освојеног бода подбацио у чуњвима 534…што је искористио Џајић који је прекомендован у трећи пар и човјека одлуке јер је раније рјешавао и пуно важније утакмице од ове… што је и потврдио пресудним меч поеном и солидних 576.

У сјенци трагедије која је задесила куглашки клуб Херцеговац( и све нас) ипак је одиграна утакмица између Херцеговца и Рада у куглани Деветка у Мостару. Без неког претјераног утицаја на пласман у Лиги РС ова утакмица је кренула подјелом бодова. Винцетић је са 524 освојио уводни меч поен за госте да би Козјак са 547 изједначио на 1-1. Наредна оба поена у другом пару су освојили гости чиј Лазић са 563 је поставио и најбољи резултат утакмице док је Имшић појачао са 538. На крају су Килибарда и Војновић са 524 тј 528 донијели оба меч поена…али чуњеви су припали гостима па је меч завршен са 3:5 .

Честитамо екипи Рудара на освојеној титули Шампиона лиге Републике Српске за 2021/22 годину и пласману у Премијер лигу БИХ!!!!