Posušje odbilo i poslednji nalet pretendenata na titulu, Rudar demolirao Slobodu za komforno drugo mjesto.

Posušje odbilo i poslednji nalet pretendenata na titulu, Rudar demolirao Slobodu za komforno drugo mjesto.

Derbi kola je igran na jugu a Posušje je odigralo jedan njihov prosječan meč i pobjedilo Adu koja se prikazala u solidnom izdanju. Mnoge ekipe iz vrha tabele su bile blizu, rušile rekorde u Posušju ali domaći igraju koliko treba kad je najbolje. Možda i najvažnije sa ovog derbija pored približavanja domaćih tituli na milimetar je i činjnica da su dobili a i BIH kuglanje jednog budućeg šampiona. Radi se o Ivi Petricu koji je sa 17 godina stigao na kotu od 666 oborenih čunjeva.

Počela je Ada jako dobro i oba igrača, Biber i Novaković Boris, su otišli preko 600 ali opet su bili cca -60 i 2-0 od Posušja što je jako dobro izgledalo za njih. Ipak snovi su se raspali kada najbolji igrač Ade Galić sa čak 638 nije uspio do boda jer ga je dočekao Ivo sa 666 i rekordom kola i karijere. Na drugoj strani je Prljević 586 iskusno povisio na 4-0 protiv Novaković Bojana. Malenica i Šarac na kraju su mogli sa pola gasa da igraju i čuvaju se jer je bilo +120 za domaće što ne umanjuje sjajan rezultat Šukala 624 koji je sa Vajkićem 562 smanjio na 6-2.

Revita je na domaćem terenu sa 6:2 smanjila šanse Zrinjskog za opstanak koji su sada ispod crte. Paštar je plesao po stazi i sa 629 protiv Krešić A. napravio veliku zalihu, koju je donekle anulirao Bevanda sa 567. Prijić je do poslednje staze imao veliku prednost protiv Hrvića dok je na drugoj strani Krešić I. 559 skinuo svu prednost protiv indisponiranog kapitena Revite. Ipak provjereni Gurešić 573 i raspoloženi Paštar P. 554 su rutinski završili nastup u poslednjem paru i sa neugodnih +17 podigli razliku na +124 .

Posavina je jako profitirala jer je nakon pobjede Revite i sama uvećala svoj konto u odnosu na Zrinjski i sad ima realne šanse da sami odlučuju o svom opstanku. Na početku je Svračić 593 demolirao kombinaciju Stjepić/Kurtalić da bi Košpić 579 “okrenuo” Pejića 565 u zanimljivom duelu. Marin sa 557 i Đurić sa 584 su samo uvećali prednost domaćih na 4-0 i preko 220 razlike. Ninić 575 je spasio čast gostiju da ne bude “čišćenje” u poslednjem bloku za konačnih 7:1.

Rudar je do pobjede u borbi za drugu poziciju dočekao ekipu Slobode koja ove godine igra jako dobro kao i domaćin. Očekivala se velika borba ali su domaći za početak malo promješali karte pa je Karzić sa 529 osvojio meč poen protiv Mirsada J. da bi prekomandovani Hrustemović sa 564 povećao na 2-0. Duel dva reprezentativca je pripao iskusnijem pa je Bešić 601 lako pobjedio Kasumovića 562. Karahodžić 566 je lakše nego očekivano dobio Senada J. za velikih 4-0. Raspala se igra Slobode već na sredini negdje pa su Dundić i Alagić sa po 562 završili posao za domaće i neočekivanih 8:0

Uskoro više kada budemo imali izvještaje sa utakmica … 🙂