Za vikend nastupa sami kuglaški krem u lovu na titulu najboljih pojedinaca BIH u muškoj i ženskoj konkurenciji !

Za vikend nastupa sami kuglaški krem u lovu na titulu najboljih pojedinaca BIH u muškoj i ženskoj konkurenciji !

U Tomislavu i Mostaru će se za vikend održati pojednačna prvenstva u muškoj i ženskoj konkurenciji, a nakon vjerskih i državnih praznika vjerujemo da je želja kuglaša i kuglašica za takmičenjem samo porasla !

Ispred KSRS nastupaju izuzetno zvučna imena i vjerujemo da mogu napraviti velike uspjehe, ali znamo da u ovom sistemu takmičenja kada su igrači na visokom nivou i kad je relativno mala razlika u kvalitetu…svega nekoliko loših kugli može da odluči prolaz dalje i medalju. Primjetno je da nema nekih jako bitnih igrača koji iz ličnih razloga nisu nastupali na entitetskim takmičenjima poput Marka Trklje, Vladimira Gurešića, Džajić Ljubinka, Šukalo Dragana, Vajkić Željka i mnogih drugih…ali i ekipa iz KSFBIH koja ih dočekuje u Tomislavu nije u punom sastavu gdje takođe fale zvučna imena poput Malenice Bernarda, Bešić Muamera i sl.

Sistem takmičenja ove godine je nešto izmjenjen što možda ide na ruku iskusnijim kuglašima.

Po sadašnjim saznanjima neće biti livestream prenos, a ako se u međuvremenu šta promjeni, na našoj Facebook stranici ćemo vas blagovremeno obavjestiti o tome.

Našim momcima želimo puno sreće na ovom takmičenju i što više oborenih čunjeva kao i dobru igru i zabavu svim učesnicima takmičenja !

Dokumente za sprovođenje takmičenja imate u nastavku: