Zavarko dominantno do titule u Gradišci !

Zavarko dominantno do titule u Gradišci !

U Gradišci je održano finale prvog Međunarodnog turnira u kuglanju pod nazivom “Blicnet Gradiška kup 2022”, koji predstavlja jedan od najjačih turnira u regionu, na kojem je uzeo učešće najveći krem ovog sporta, ne samo na ovim prostorima nego i u Evropi. Na pomenutom turniru nastupilo je preko 200 kuglaša i kuglašica sa područja bivše Jugoslavije, Njemačke, Austrije, Italije i drugih zemalja.

U muškoj konkurenciji pobjednički pehar je pripao kuglašu italijanskog “Nojmarkta” i reprezentativcu Srbije Vilmošu Zavarku, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila kuglašica “Mlake” iz Rijeke Valentina Gal.

Drugoplasirani su bili Milan Uzelac iz zagrebačkog “Medvešćaka” i Renata Кozlina iz gradiške “Кozare”, a treće mjesto zauzeli su Marinko Matić iz “Medvešćaka” i Ljiljana Gulić iz Novske.

Najbolji kulgaš iz Gradiške, Nemanja Galić, je ostvario izuzetno dobar rezultat, oborišvi rekord kuglane koji je ujedno i državni rekord tako što je osvojio 706 oborenih čunjeva. Kako kaže Galić ovo je jedan od najvećih turnira u BiH, koji je uspio da okupi najbolje kuglaše svijeta.

“Ovo je izuzetno značajan događaj za Gradišku, koji je doprinio razvoju kuglanja ne samo u našem gradu nego i u cijeloj BiH i zaista je bilo zadovoljstvo ugostiti najbolje kuglaše svijeta. Ovim putem bih pozvao sve građane da se oprobaju u ovom sportu, ako već nisu. Isto tako bih se zahvalio našem gradu Gradišci i kompaniji Bicnet koja je podržala ovaj turnir.”

Turnir je organizovala Кuglana Gradiška, a generalni sponzori bili su Grad Gradiška i kompanija Blicnet.