Ljetni prelazni rok je završen u sjenci neočekivane odluke banjalučkog velikana KK Revita !

Ljetni prelazni rok je završen u sjenci neočekivane odluke banjalučkog velikana KK Revita !

Ljetni prelazni rok u Kuglaškom savezu Republike Srpske i Federacije BIH je trajao do 05.07.2022. godine a prelasci su brojčano bili u prosjeku u skladu sa nekoliko poslednjih godina. Najzvučnije prelaske je napravila ekipa KK Rudar koja se potrudila da je sigurno ne dočeka sudbina većine povratnka u Premijer ligu, koja se skoro uvijek završavala do sad ispadanjem iz Premijer lige. Rudaru se to ove godine sigurno neće desiti jer su ih najbolji kuglaš svih vremena Đorđe Paštar i Trklja Miodrag pojačali.

Povratak u Adu je dogovorio mladi i perspektivni Paštar dok je drugo pojačanje Ade, Dražen Košpić, veliki gubitak za Posavinu koja će ove godine imati ogroman izazov u borbi za opstanak. OSSA je imala najviše transfera koja će joj pomoći da se ove godine ozbiljnije uključi u borbu za plasman u Premijer ligu.

Ono što je šokiralo kuglašku javnost jeste da je najtrofejnija ekipa u Bosni i Hercegovini, KK Revita, našla u ozbiljnom problemu nakon što je nekolicina članova uprave i ključnih igrača poput Džajića, Gurešića i Paštara napustila klub te je jedina opcija bila kako kažu u klubu da se status kluba zamrzne i napravi fuzija sa nekom ekipom a to je bila KK Kozara. Od ove fuzije će mlada ekipa iz Gradiške imati veliki plus, a to je igranje u Premijer ligi ove godine i povratak na veliku scenu nakon nekoliko godina.

Žao nam je što već dug niz godina KSBIH nema izvještaj o Prelaznom roku iz KSFBIH kako bi mogli napraviti obimniju analizu stanja nakon tansfera na nivou BIH, no kako imamo nezvaničnu informaciju ekipa Rudara iz Kaknja je dobila kapitalno pojačanje Vladimira Gurešića dok je ekipa KK Mostar napravila nekoliko kvalitetnih transfera i sigurno neće biti zanemariv faktor u sezoni Premijer lige 2022-23.