Лига Републике Српске у прва два кола са неколико изненађења!

Лига Републике Српске у прва два кола са неколико изненађења!

Овогодишња Лига РС креће са 6 тимова, а прошлогодишнјем каравану се приклучила екипа Рудара 2 тј екипа која служи као развојни погон примарној екипи Рудар која игра у Премијер лиги БИХ. Нешто слично смо видјели прије 14 година када је тада екипа Книн Ревита имала екипу у обе лиге што је касније резултовало свјетски препознатим успјесима.

Бјељинска ОССА је на старту убјељиво савладала Дервенту са 6:2 а осим Лаловић Ивана који је са 564 био и најбољи играч утакмице нисмо ни на једној страни имали расположене посебно за игру. Тешке ноге након припрема рекло би се.

Екипа Херцеговца је на старту доживјела неугодно изненађење. Као претендент на шампионску титулу ово су моменти који се не могу дешавати ако желе доћи до циља. Али свакако боље у првом колу него у последњем. Може се одма видјети да је Војиновић итекако фалио домаћима који никако нису могли да убаце у брзину више. Лутали су гости прилично резултатски, а на крају се чинило да би домаћи добром ролом Козјака од 566, коју је пратио стрмоглави пад у игри Лијевча и то преко Балабана и Муслимовића, могло доћи до изненађења…оно је ипак изостало и гости су славили за свега 5 чуњева више 2:6 3182-3187 .

Рад је отворио са сјајних 8:0 ову сезону али у том им је више помогла екипа Рудара 2 него што су домаћи посебно добро играли. Искусни Имшић је са 571 одиграо јако добар меч и био је играч уткамице, док су се играчима Рудара 2 “одсјекле ноге” на премијери те с оборили свега 2768 чуњева што је најмање икад одиграно на четвоостазним плочама ако би гледали смо пуку статистику. Свакако да ове младе момке треба охрабрити јер је ово примјер којим треба да се воде све екипе, а то је развој својих омладинских погона и филијала !

Друго коло је већ донијело прву премијерну побједу Рудара 2 и то на домаћој куглани која им сигурно више прија и то побједом над Дервентом од 6:2 и то са прилично солидним резултатима. Рударова куглана слови за једну од најбољих у БИХ те се самим тим Дервентиних 3090 сматра као изузетно лош резултат. Предојевић Горан је са 576 био играч утакмице док је Јефтић Синиша са 542 био најбољи код гостију.

Лијевче је кући дочекало екипу ОССА-е, и доживјело страшан пораз од 1:7 .Никако није успјело Лијевче да прати осредњи темпо гостију, а да спасу част бар једним бодом потрудио се најстарији активни куглаш, можда и у цијелој БИХ, Емир Муслимовић са 533, док је код гостију Бјелић Ненад са 551 био најбољи код гостију.