Фаворити убједљиви у 5. колу Лиге Републике Српске

Фаворити убједљиви у 5. колу Лиге Републике Српске

Херцеговац је након клизања на старту ухватио ритам, па је у овом колу на гостовању у Дервенти одигао озбиљно те поред нешто лошије екипне игре остварена је убјдљива побједа. Дервента једноставно није имала свој дан, није било Јефтић Синише да искочи није било Новић Срђана да одигра својих 560+ па да мало тргне екипу. Ђурић Петко и Новић Срђан су освојили као први и последњи играчи са списка по бод док је остатак екипе био недовољан, а са два играча испод 500 није се било чему надати. Војиновић се вратио у екипу Херцеговца након пропуштене утакмице на почетку и био је најбољи актер меча за коначних 2:6.

Рад , који је такође фаворит за пласман у ПЛ, је гостовао и то екипи Лијевча. Нису брчаци препустили ништа случају и поред улоге фаворита, од почетка су били концентрисани и побједа није изостала. Имшић је у првом пару са 570 направио солидну разлику док је на другој страни Бабић 522 изједначио у меч поенима. Остатак меча је провео у доста доброј игри гостију и свим добијеним дуелима од којих је најбољи био Тракошевић Саша са 574 и коначних 1:7.

ОССА је дочекала новајлије из Приједора и остварила убједљиву побједу. Ни повратак на стазе у Лукавцу није неискусној екипи Рудара 2 пуно значио јер свакако ће пуно кугли требати на овим “посебним” кугланама да се стекне рутина играња у тешким условима. Болта је изненађујуће на 484 освојио меч поен за госте у првом пару док је ветеран Радовић Обрад са 544 изједначио на 1-1. Остатак меча је протекао у потпуној доминацији играча ОССА-е, од којих се једнио Лаловић истакао са 537 што је у односу на игре које је приказивао до сад нешто лошији резултат. Великих 7:1 за домаће и 2 мјесто на табели.