Sedmo kolo Premjer lige BIH kao sedmo svjetsko čudo.

Sedmo kolo Premjer lige BIH kao sedmo svjetsko čudo.

Kada se poslednji put vidjeli da je u toku jednog kola Premijer lige BIH od svih 6 utakmica domaćin ostvario samo jednu pobjedu ? Iz naše redakcije se niko ne sjeća čak ni u starim zapisnicima nismo mogli nači nešto tako.

Odmeravanja snaga je krenulo rano, već u petak d 15 č, debijem kola između Ade i Borca. Prva dva para ove ekipe su odigrala solidno a Galić sa 616 je napravio osjetnu razliku dok je ostatak ekipe bio na početku izuzetno konstantan. Borac je pružao dobra izdanja na čelu sa kapitenom Džajćem 591 ali kombinacija Perduh/Kajkut je odigrala nešto lošije te je nakon prva dva para Ada vodila sa 3-1 i solidnom zalihom čunjeva. Opustli su se možda i previše igrači Ade pa da je u poeslednjem paru pored Ninkovića 574 bio još neko raspoložen utakmica je mogla otići u izuzetn neizvjesnu završnicu. Falio je Trklja Marko svakako ali ovako rutinska pobjeda Ade od 6:2 3435-3390.

Ko bi rekao da će utakmica Ade biti i jedna koja će domaćinima donijeti sreću.

Prvo iznenađenje kola je priredila ekipa Mostara koja je na izuzetno teškom gostovanju protiv Slobode pa moglo bi se reći razbila domaćine. Krešić Danko 543 i Kasumović Nermin 538 su osvojili po bod u prvom paru da bi Smoljan 549 i Mišetić 559 donijeli veliku prednst za goste osvojivši oba boda. Ako je i bilo šanse za domaće u poslednjem paru nju je oduvao Karačić 581 sa najboljom cifrom meča za sjajnih 1:7 .

Zanimljiv meč su odigrali Posavina i Rudar P. u Gradišci ali sa 3 rezultata preko 600 domaći nisu izgleda imali šanse. Paštar je u prvom paru sa 603 napravio razliku da bi Tartić donio izjednačenje u meč poenima. Miljatović je digao ljestvicu u drugom paru na 604 ali je odgovorio Marin sa 605 pa se u poslednji par ušlo sa 2-2. Trklja je kao igrač utakmice sa 610 zapečatio pobjedu gostiju na 3:5 i slavlje je moglo da počne.

Kozara je napravila možda malo iznenađenje u meču protiv Zrinskog pobjedivši sa 2:6 i upisala treću i to veoma važnu pobjedu. Otvorio je meč fenomenalni Tatić sa 581 i napravio veliku razliku za goste protiv Kurtalića. Tom rezultatu niko nije prišao od igrača obe ekipe pa su se do kraja meča samo sabirali meč poeni dok su čunjevi bili sigurni na kontu gostiju. Mandić, Blagojevič i Kulaš su dodali po meč poen i osigurali pobjedu protiv domaćina kojim je falio najbolji igrač Kovačević Dražen.

Željo na početku sezone posrće, što nije svojstveno za izrazito jakog domaćina u Zetri. Ovaj put im je presudio ni manje ni više nego šampion ,Posušje. Ne moze se reći da su domaći imali sa 3408 loš dan i vjerovatno bi taj zbir bio dovoljan protiv većine ekipa u Premijeligi, ali ne i današnjeg Posušja koje je na krilima Petric Ivana 627 i njegovog brata 619 došao do ubjedljive pobjede od 1:7 .

Mineral je dočekao ekipu Rudara na rezervnoj kuglani u Banjaluci i iz ugla gostiju ovo im je izuzetno išlo na ruku. Kalat je na početku odigrao ispod svog nivoa i sa svega 535 donio bod, što je sigurno ohrabrilo goste, uz sjajnu igru Bešića 626. U drugom paru imali smo takođe podjelu bodova a loše izdanje Gurešića je nadomjestio najboljom cifrom meča Hrustemović 628. Na kraju je Dundić samo priveo meč kraju veoma efikasno dok je najbolji rezulat domaćih postavio Vujasinović sa 577.