Borac izgubio korak za vodećima, Rudar Prijedor u “nevidljivom modu” do 4. mjesta!

Borac izgubio korak za vodećima, Rudar Prijedor u “nevidljivom modu” do 4. mjesta!

Ada je prva otvorila 8. kolo PL BIH, i veoma lako upisala četvrtu pobjedu u ovoj sezoni pa je tako u direktnom duelu preskočila ekipu Mostara na tabeli.

Ekipno je Ada odigrala dosta dobar meč a nakon nekog vremena smo vidjeli već u prvom paru najbolje izdanje na meču od strane Šukala koji je protiv iskusnog Mišetića srušio 604. Redali su se bodovi kao na traci za domaće, a priliku najbolju priliku da spasi čast Mostar je imao preko Ibrahimovića 577, ali ni to nije bilo dovoljno jer je rezervista Zec to rješio u u svoju korist. Na kraju 8:0 za Adu 3515: 3321 .

Borac je u vrhu, kao i prethodnih godina dosta dobro igraju jesenji dio ali ekipi Željezničara se prilično uvukla nervoza u redove jer 7 kola ne znaju za pobjedu. Najbolji igrač domaćih je ispucao svoju cifru već u prvom paru a to je bio Bjelajac 582, a Herenda Edin je odgovorio u istom sa 616. Možda i prelomni detalj se desio u drugom paru kad je Pilav sa 590 postavio 3-1 za domaće. Imao se čemu nadati Borac jer je u poslednjem paru Željo ostavio vremešnog Fahru, ali iskusni lisac je uzeo bod i zacementirao pobjedu od 6:2 čim je upisana prva pobjeda .

Mineral je imao težak rapsored na početku prvenstva, pa je sa 3 boda jako nisko plasiran. Otišli su na noge Slobodi i malo je falilo da se vrate bar sa bodom. Kalat 551 evidentno da trenutno nije u formi koja ga je krasila prošle godine, pa je na početku možda i igubljen ključni segment a to su čunjevi, a bolji je bio u tom segmentu Samir J. 558 iako je meč poen pripao Dači. Da je Lukavac tehnička kuglana pokazali su Čakrama 533 i Grbić 555 koji s sa lakoćom odnijeli bodove reprezentativcu Kasumoviću 519 i Midhatu J. 515 . Otišlo se sa 1:3 i egal čunjevima u poslednji par. Nije izdržao Mineral ipak, Nezirović 563 i Senad J. 541 su bili bolji za malo više od dvije postave i domaći su sa 5:3 upisali pobjedu.

Do juče duel Lige RS, a sada meč Premijer lige između Rudara i Kozare. A ako nas sjećanje dobro služi istog pobjednika imamo kao i u poslednjem duelu u nižem rangu. Dobre duele smo videli na početku a zadatak je postavio Smiljanić sa 625. Miljatović je u drugom paru uzvratio sa 621 i napravio ogromnu razliku nad Kozlinom, dok je na stazama pored, u trileru duel nekadašnjih saigrača iz Revite, pripao starijem Džajiću sa 598. Uzeo je meč poen Aleksić na kraju ali Tatićeva povreda je goste uskratila za nadu da mogu do iznenađenja iako je Kovačević koji je ušao kao zamjena na 61. hicu odigrao dobrih 285. Konačan rezultat 6:2.

Rudar K. je lako savladao ekipu Zrinskog i sa 1:7 ih ostavio malo iznad crte. Kod domaćih smo vidjeli dosta neraspoloženih igrača, ali Rudaru nije smetalo da to iskoristi prvo preko Hrustemovića 584 a onda i u poslednjem paru preko Alagića 583 i Dundića 570. Tri cifre ispod 500 … nije neka reklama za kuglanje ali evidentno da klupa mora biti duža da bi se ovakve situacije izbjegle.

I na kraju prošlogodišnji heroji Posavina su dočekali šampione. Svračić je povukao sa 602 ali izuzetno spremna kuglana u Gradišci je mlađem Petricu dala ipak više i sa 646 su čunjevi bili polako na strani gostiju. Tartić je solidnu formu rkrunisao sa 591 i bodom protiv Malenice 551, da bi Prljević sa 589 izjednačio protiv Marina 552. Ivo i Ivan su na kraju odigrali jako siguran meč i sa oba meč poena osigurali pobjedu od 2:6 .