Рад убједљив на отварању куглане, фавoрити сигурни !

Рад убједљив на отварању куглане, фавoрити сигурни !

Екипа Рада из Брчког је овај викенд одиграла прву утакмицу на својој куглани у Брчком. Иако само двостазна… то је ипак велики корак у обнављању куглашких активности у том граду а надамо се ускоро и још двема стазама како би могли и државна првенства и појединачна такмичења одржавати у овом граду.

Рад је ослабљену екипу Лијевча дочекао у нешто појачаном саставу и уписао високу побједу од  7 : 1 . И једни и други су се сналазили на куглани што би се рекли па није било неке претјерано лијепе игре… тек довољно да играчи домаће екипе уписују меч поене на свој конто. Задњи пар Рада, Лазић Винчетић је донио нешто квалитетније куглање и високу побједу од 300 разлике…мада треба  одати признање гостима јер су успјели некако да скупе што би се рекло 6 играча за ово гостовање од којих је пар тек почело да кугла.

Минерал је уписао побједу на домаћој куглани против Дуб-а који је везао два пораза и нешто пао на табели. Домаћи су једино у првом пару имали нешто слабије расположеног Грбића док је остатак екипе дјеловао прилично добро и нешто налик на добре игре које  се од њих очекују јер је то свакако екипа која вриједи много више него што показује стање на  табели. Сврачић Младен је одиграо јако добро и са 584 донио осјетну предност у чуњевима гостима….а Марин Владо се побринуо да након другог пара буде 2-2 и неизвјесан задњи сет у ком су домаћи морали да стигну заостатак у чуњевима. Добра игра Кршића 564 и Радонића је донијела предност у чуњевима домаћима и оба меч поена те  је Минерал побједио са  6 : 2.

Посавина је потајно најавила да би могла бити незгодан противник у овоме мечу и изјаве играча Посавине су се испоставиле као сасвим оправдане јер је фавозиована екипа Дервенте на једвите јаде сломила отпор домаћих. Повели су гости са 0-4  у прва два пара уз добру игру Симића 554. Да би у задњем пару домаћи искористили опуштање гостију који су вјероватно мислили да је меч готов. Ђурић Ненад 556 и Мишетић Бојан 554 су освојили оба меч поена и пришли на -20 али ипак нису имали простора да надокнаде и тај заостатак па је Дервента славила са убједљивих 2 : 6.

Рудар у овом колу ипак није успио до изненађења против екипе ОССА Галакс. Дринчић је за пар чуњева у првом блоку изгубио бод док је лоше издање Предојевића гостима обезбједило предност у чуњевима да би тек Дакић Лука да солидних 567 у добром дуелу донио бод против Зарић Сретена 556. Иако је други блок Рудара заиграо знатно боље од првог ипак није било довољно да се уради нешто више против солидних гостију гдје је Шошкић изједначио са 556 најбољу цифру своје екипе  па су готи отишли са пуним плијеном и 2 : 6.

 

Ево и резултата:

Rezultati Prve lige RS 12.kolo