ДУБ-у дерби, Посавини трилер, Требишњици медаља за храброст !

ДУБ-у дерби, Посавини трилер, Требишњици медаља за храброст !

Занимљиво 16. коло остаје иза нас у Лиги РС са пуно занимљивих утакмица, рекорда…трилера и подвига али ипак и у сијенци тужног догађаја у којем смо остали без дугогодишњег награђиваног куглашког радника и секретара КСРС г. Јове Ћеранића који је преминуо у 73. години након тешке и дуге болести. Препорука свим клубовима Лиге РС и Премијер лиге која се буде играла у РС да почну са минутом ћутања у то име.

 

Куглало се  за викенд и те како. У Дубици је одигран дерби кола а у гостима је била екипа Дервенте. Домаћи су кренули на ракетни погон а ракетом је управљао Сврачић Младен који је направио прави хаос на јако тешкој ливеној куглани одигравши 575 уз стазу од 182 и поставивши нови рекорд куглане. Хладан туш за Ђурића који је избугио и бод и 101 разлике у првом пару. Продић Љубомир је са 509 узео први бод за Дервенту у трећем пару али то је било то од гостију. Остали играчи су смао привели меч крају а Дервента је имала прилику и да уведе Малића као замјену у задњем пару да осјети гостујућу куглану  а меч је завршен са високих 7 : 1.

У још једном од дербија Минерал је угостио Рад и показао да му свакако није место у доњем дијелу табеле али руку на срце минерали су сами својим грешкама дошли до тога да нису на позицији 1. или 2.  Први пар су обиљежили Васић 571 и Винчетић 570 који су за своје екипе донијели по бод уз добра издаљња. Испоставило се да је бод Винчетића све што је Рад учинио  док су Грбић …Лукић..и Радонић редом узимали поене и дошли скоро до 3300.

Рудар је формално угостио Посавину у Градишци али домаћа куглана је свакако пријала више Посавцима 🙂 Осим нешто лошијег издања Пејић Драгоје у првом пару може се рећи да  је Посавина одиграла један од својих најбољих мечева у Лиги РС. Размјењивали су се меч поени из пара  у пар равноправно а Радуловић Миљан је са 581 и најбољом цифром на мечу свакако био освјежавајуће изненађење. Ипак равномјерније и квалитетније распоређени учинци гостију су у завршници донијели и тијесну побједу гостију од само 6 чуњева и премијерну побједу за Посавину у сезони 2015/16.

 

Трбишњица је због квара на куглани своју домаћу утакмицу играла далеко од куће на куглани у Градишци и то на позив домаће екипе Лијевча. Домаћи су се борили и са састављањем екипе па су против екипе Лијевча наступили са 5 играча. Галић Немања је одиграо одличних 605 за Лијевче у првом пару против такође одличног Гојковића 588. Успјели су Требињци преко Мирковића ПОповића и Килибарде уз доста измјешан састав Лијевча да дођу до наредна 4 меч поена и освоје један бод .

 

Ево и резултата: Rezultati Prve lige RS 16.kolo