Дерби припао Дубу, више нема непоражених….

Дерби припао Дубу, више нема непоражених….

Дерби меч 8. кола Лиге Републике Српске између Дуба и Минерала се играо за викенд у Дубици. Очекивало се много од овог меча јер је свакако и једнима и другима велик улог био на столу. Ипак тешко да ће се поновити у скорије вријеме опет нека фатална Требишњица јер се куглана у Дубу показала као неосвојива тврђава и за ,до овог кола непобједиви, Минерал. Домаћи су након пар нешто лошијих издања кренули као препорођени већ у првом пару са сјајном ролом Рокића 532 и Марина507 гдје су већ након 2 играча створили око 100 чуњева предноси. Услиједио је скоро једнак одговор Минерала са два меч поена али ипак чуњеви су били и даље дебело на страни домаћих. Кузмановић/Купрешак комбинација је одиграла јако лоше те је Сврачић донио бод и побједу а на Спахалић Емиру је било само да заврши. Најбољи код гостију је према очекивањима био Калат са 521 а утакмица је завршена са 6 : 2.

Рад је кући дочекао Лијевче а меч је обиловао осилацијама али више су примјећене изузетне партије два играча.  Први пар Рада у комбинацији Манојловић 536 Стевановић 546 су експресно донијели предност од 2-0 и +70 за домаће. Ћебетаревић/Новаковић су одиграли нешто лошије па је Балабан донио први бод гостима. Рад је сигурно држао конце игре у својим рукама али за сваки случај и овјеру побједе се побринуо феноменални Лазић Милан који је са 582 поставио нови рекорд куглане. Шукало Драган је са такође сјајном игром и  567  ублажио пораз гостију те коначних 6 : 2.

Посавина је дочекала Херцеговац за викенд и у мечу без пуно амбиција сигурно су домаћи хтјели да остраве што бољи утисак против објективно јачег тима потпомогнути првотимцима Ревите. Баш у првом пару јуниор Ревите, Никола Б рковић568, је донио први бод гостима да би Шиник одиграо сјајних 576, што ће се испоставити касније и најбољи резултат дана као и једини меч поен за домаће.До краја су гости наредали  све меч поене у своју корист а јуниорски првак БИХ Тркља Миодраг 562 је био ммеђу бољима. Малешевић и Мусломовић на крају су одиграли просјечне партије али недовољно за још који бод па је меч завршен са 1 : 7.

ОССА Галакс је коначно одиграла партију према својим квалитетима и реномеу и са високих 7 : 1 савладала Рудар. Повели су домаћи са 2-0 на почетку и сјајном партијом Саше Радовића 554 који је коначно показао зашто је доведен те да се у његовим рукама крије и даље још мало магије која га је красила у славним данима. Успјели су преко доброг Предојевића 536 да смање гости али то је било све од њих. Дринчић је био близу бода али Шошкић није препустио ништа случају да би Бијелић Ненад са солидних 537 ставио печат на меч.

Ево и свих резултата: rezultati-prve-lige-rs-8-kolo