Минерал силовит,Рад их прати, ОССА убола!

Минерал силовит,Рад их прати, ОССА убола!

Екипе Рада и Требишњице су се састале на двостазној куглани тренутног лидера шампионата екипе Рада а домаћи су били изузетно расположени и добили су са 7-1.Манојловић и Стевановић и поред не неких блиставих игара су донијели убједљиво два бода својој екипи док је за екипу гостију први а испоставиће се и једини бод донио Гојковић 525. Одма послије тога је виђена сјајна борба некадашњег шампиона РС Саше Радовића 546 који је за само 2 чуња побједио надолазуећег јуниора Мирковић Сашу 542. Винцетић Марко је на крају печатирао побједу са 540 против искусног Килибарде 522.

Дуб је очекивано добио екипу Посавине са 6-2 и ако је Посавина након 4 играча имала активних 2-2 а већ је прошао био најбољи играч Дуб-а, Сврачић Младен. На крају ипак најбољи појединац меча Бећиревић Самир 507 је преломио меч против Шмитран Ненада 477, да би комбинација Спахалић/Вучелић на 130 разлике само привела посао крају.

Минерал је у зениту форме што показују и сјајне збирне цифре ове године а поготово у овом колу. Дочекали су екипу Рудара која је сигурно могла растерећено да игра и да потпуну улогу фаворита препусти домаћинима. Никад јаче нису на почетку одиграли у првом пару минерали који су комбиновано имали просјек од невјероватних 600 чуњева и то захваљујући највише Васићу који је одиграо рекорд каријере са 617 оборених чуњева и маестралном Калату 582. Миљатовић и поред добре игре није могао да парира овој игри као ни Предојевић па су домаћи повели са 2-0. Наставили су домаћи солидно….Грбић Давор је одиграо најбољу партију ове године и подјетио на своја добра издања из претходних периода са 575….. док је Стијепић Зоран освојио бод за Рудар 541. Радонић и Кршић су рутински привели посао крају а збирних 3404 одавно није виђена у Лиги РС. Оваквим играма екипа Минерала осим најозбиљнијег претендента за шампионски ловор наговјештава да би и у Премијер лиги БИХ могла бити тврд орах за многе екипе.

Изненађење кола су приредили свакако срчани Патковчани, који су у зимском року остали без сјајног Радовића али су смогли снаге да изненаде фаворите за шампионску титулу екипу Херцеговца. Бодовна клацкалица се водила од самог почетка до краја….како гости поведу тако су домаћи одговорали истом мјером.  Војиновић је одиграо јако добро и са 531 донио бод гостима да би Бијелић Ненад узвратио против Радан Николе. Парежанин је госте опет довео у водство да би сјајни Шошкић  541 вратио игру у егал против најбољег играча Херцеговца , Козјак Петра 505, што је можда и био преломни моменат меча. Иако је Брковић Никола у задњим хицима донио предност Херцеговцу против Пејић Зорана ….права драма је тек услиједила. Лаловић Иван није до сада био један од играча који је одлучивао на крају с обзиром да је најчешће играо на самом почетку. Водио је Ивановић са 1-2 у сет поенима па и на задњој стази је имао цијелу поставу предности пред чишћење али је са сјаних 59 у задњем чишћењу Лаловић донио бод и 5-3 својој екипи .

Ево и комплетних резултата:

Rezultati Prve lige RS 11. kolo