На крилима Лазићевог рекорда Рад до побједе!

На крилима Лазићевог рекорда Рад до побједе!

Протекло коло у Лиги РС је било једно од најплоднијих бар што се тиче врхунских резултата али и напетих утакмица!

Екипа Рада је дочекала Посавину која са овогодишњим појачањима дјелује јако стабилно и свакако је освјежење на узлазном куглашком путу Лиге РС.

Напала је Посавина преко Сврачића одма у првом пару на Радовић Сашу 544 те је, иако се очекивалко више борбе од Радовића, Сврачић показао дугогодишњу класу и са 1-3 и 593 довео госте у предност. Радовић Обрад и Винцетић, су осредњим издањима ипак окренули на 2-1 против Шмитрана и Марина, али чуњеви су и даље били на страни гостију. Ђурић Ненад је показао дјелић игре од прошле сезоне и да 539 вратио на 2-2. Онда је на сцену ступио фантастични Лазић Милан који из године у годину игра боље а овај пут се зауставио на сјајних 615 те свог противника Шиника добио са огромних 130 разлике. На Стјепићу 510 је било да потврди само побједу након великог преокрета Лазића и он је то учинио не баш добром игром, за његов реноме играча, и  коначних 6:2.

Дервента је на базенима дочекала Лијевче које до тада није имало уписане бодове на свом конту. У правом пару су виђени окршаји двојице младих и двојице искусних већ куглаша. Мирјанић је већим бројем чуњева био бољи од Његомировића, да би Новић и Шавија одиграли један изузетно занимљив дуел и подјелили по пола бода јер су обојица нашла по 552. Кецман је са 520 био бољи од Малића у другом пару, да би Јефтић добио Балабана са 536-496. Ђурић 536 и Татић 512 су водили велику борбу а завршено је 3-1 за Ђурића , да би побједу гостима донио Лекић са 516 против Ђурић Петка 489 и коначних 2.5:5.5.

ОССА Галакс је дочекала у Патковачи Требишњицу, која је дан раније имала фијаско са саставом за заосталу утакмицу против Дервенте коју су морали да предају, али су се окупили ипак за ово гостовање. Гојковић 526 је узео бод Лаловићу који је заротирао позицију, да би након тога Бијелић 515 изједначио против Мирковића. Станишић 498 је за 4 чуња био бољи од Поповића да би скоро слично претходнику и Џомба са 464 за длаку био лошији од Шошкића 477. Секулић је са 529 против Килибарде 508 донио и 4ти поен домаћима да би тачку на утакмицу ставио јако добрим издањем Пејић Зоран са сјајних, за ову куглану, 561 обореним чуњем. Меч је завршио 7:1.

Ево и комплетних резултата кола:

Rezultati Prve lige RS 4. kolo