Рад уз рекорд на високом нивоу, Рудар до друге побједе !

Рад уз рекорд на високом нивоу, Рудар до друге побједе !

Викенд је обиљежило неколико детаља а то је свакако рекорд Лиге Републике Српске коју је направила екипа Рада(када се узму само матични играчи)

У утакмици између Лијевча и Рада, домаћи нису имали практично имали нити једног играча расположеног за игру али то није спријечило госте да одграју као да су у финалу Плеј оф серије. Тако су редом за Рад освајали Стевановић 563, а коначно је прорадила и скупа аквизиција Стијепић са сјајних 597, па затим Винцетић 564 и Манојловић са 577. У трећем пару су гости  попустили а изненадила је лоша игра Лазића који је оборио само 516 да би образ домаћима спасио Татић са 510 против комбинације Радовић/Радовић 528 за 1:7. Ово је убједљиво најбоља гостујућа цифра у Лиги РС икада од сјајних 3345 и 1:7.

Други меч су одиграле екипе Рудара и Дервенте а бољи су били домаћи са 6:2. На почетку је добро кренуо Стијепић и са 539 освојио бод над Малић Огњеном 515, али то младог играча Дервенте не  треба да погађа нарочито јер ово је сезона у којој ће он стицати највриједније искуство и бити уз Његомировића окосница Дервенте у годинама које долазе. У дуелу два куглашка ветерана у наставку првог пара Јефтић је са 504 добио Дринчића 498. Подјела бодова је настављена и у другом пару а ту је Ђурић Петко био бољи од Бабић Горана, да  би поравнање на 2-2 донио Стакић против Новић Срђана. Разлика у чуњевима није била велика па су играчи Рудара узели доста озбиљно учешће у трећем пару у којем је са најбољом цифром меча  Предојевић са 551 добио поен у занимљивом дуелу против Ђурић Далибора 544,а гостима је пресудила комбинација Миљатовић/Кецман против младог Његомировића који се први пут није снашао на куглани у Градишци за коначних 6:2.

Екипа Требишњице је у суботу у подневним часовима обавјестила КСРС да се повлачи из учешћа у Лиги РС што је велика штета с обзиром на велики труд који су Требињци више од деценије улагали у овај клуб и спорт. Надајмо се да ће ускоро кренути конкретни радови на прављењу куглане у Требињу чиме би се сигурно активирало много куглаша из тог краја.

Ево и свих резултата:

Rezultati Prve lige RS 5. kolo