Džajić predvodi kuglašku povorku u Gradišku !

Džajić predvodi kuglašku povorku u Gradišku !

Pojedinačno prvenstvo RS je na zadovoljstvo svih se pokazalo kao pun pogodak u organizaciji KSRS. Apelovalo se na klubove i pojedince da se prijave u što većem broju, kako bi najmasovnije takmičenje u BIH postalo još popularnije, a u tome se i te kako uspjelo ! Niska cijena nastupa od samo 10 KM u Banjaluci i besplatan drugi i treći nastup u Gradišci su privolili 79 kuglaša da se prijavi za ovo takmičenje. Divan vikend u Banja Luci je obilježen i dobrim rezultatima ali i najavom velike borbe u Gradišci.

Uz malo kasnjenje zbog jakog nevrermena, za svu pohvalu su kuglaši Trebišnjice nastupili prvi uz kolege iz Minerala. Popovic Pero je okrenuo 300 ali nije izdržao i ostao je na 535 što će se ispostaviti za nedovoljno za prolaz. Od igrača Minerala se očekivalo svakako više jer igraju dosta dobro Premijer ligu, ali samo je Radonjić sa 569 se plasirao dalje. Biber je mučio muku sa laktom ali je uspio da se sa 555 plasira dalje. Ekipa Rudara je poslala najviše igrača od svih klubova Lige RS čak 9, a jako zapažen nastup je imao Miljatović sa 574 a kako je igrao činilo se da može dosta više. Prvog dana se najviše očekivalo od  aktuelnog šampiona Galića koji nije bio u svom elementu ali je ipak završio na dobrih  570 koji mu ostravljaju dobre šanse u Gradišci.

Drugi dan je donio i nešto bolje rezultate i cifre preko 600. Svakako su se u tom istakli oni od kojih se najviše i očekivalo, igrači Revite i Borca. Džajić je odigrao sjajnih 618 i postavio rezultat prvog kruga a pratio ga Trklja Marko sa 608 i Vajkić sa 606. Mlađi Trklja je flertovao sa 600 i završio na 599 a iza njega su se parkirali neki bivši šampioni i neka prijatna iznenađenja. Radović je igrao sjajno i samo loša zadnja staza ga je dijelila od vrhunskog rezultata te je završio na 586, Šućur je u zadnjem bloku iznenadio sa 585 dok se od Lazića i očekivala sdolidna cifra a on je oborio 574. Krunić i Lalović su možda najprijatnija iznenađenja jer OSSA dugo nije slala igrače na pojedinačno a sada su se i plasirali. Najveći tragičar je svakako Bjelajac koji u zadnjim kuglama nije oborio jedan čunj  više iz par hitaca i ostao je prvi iza crte. Malo se više očekivalo od Džajić Lj. i Paštara ali  svako može da nema svoj dan.

Lijepa uvertira za jako zanimljiv nastavak 24.12.2017. u Gradišci.

Evo i svih rezultata:

Pojedinacno prvenstvo RS 2017-18