КК “РЕВИТА” ПОНОВИЛА УСПЈЕХ! ПОНОВО ОСВОЈИЛА КУП РС!

КК “РЕВИТА” ПОНОВИЛА УСПЈЕХ! ПОНОВО ОСВОЈИЛА КУП РС!

Другу годину заредом на пехару Куп-а Републике Српске ће стајати КК “Ревита”. Бањалучки клуб је поновио успјех од прошле године и у јакој конкуренцији освојио пехар, који је сан многих екипа из Српске. У 26. издању финала Куп-а учествовале су, осим освајача КК “Ревита” и два његова бањалучка ривала- КК “Борац” и КК “Ада”, као и екипа из Билеће КК “Херцеговац”, који је по први пут учествовао у финалу Куп-а. Ово финале ће остати упамћено и по граду домаћину, јер је ове године по први пут та част припала Градишци.

КК “Ревита” је по шести пут славила у овом еминентном такмичењу, које се игра у част обиљежавања 09. јануара- Дана Републике Српске и то оборивши сјајних 3 440 чуњева. Најзаслужнији за успјех је био Славко Пријић који је оборио 597 чуњева. Одмах иза њега по успјеху је био Синиша Андрић који је забиљежио резултат од 590 оборених чуњева. Свој значај одличном резултату клуба дали су и остали играчи: Муамер Бешић (573), Младен Џајић (564), Ђорђе Паштар (571) и Ђорђе Мандић (545).

Друго мјесто припало је КК “АДА”, којем је ово пето учешће у финалу Куп-а РС. Клуб из града на Врбасу је оборио 3 418 чуњева, ипак недовољно да припријете “Ревити” у борби за пехар. У 26. издању турнира, КК “Борац” је заузео треће мјесто са 3 352 оборених чуњева. Клуб из Билеће “Херцеговац” своје прво учешће ће упамтити по освојеном четвртом мјесту и резултату- 3 248 оборених чуњева.

Финале Куп-а РС је била идеална прилика и да се додјеле награде најбољим  појединцима у претходној години. Куглаши “Борца” имали су разлог за славље, јер је њихов саиграч Марко Тркља проглашен најбољим куглашем РС у 2019. години Признање му је уручио Небојша Малешевић, предсједник КСРС. Најбоља куглашица у 2019. години је куглашица КК “Триглав” Маја Ковачевић. Њој је признање уручио Оливер Гачић, представник Министарства породице, омладине и спорта РС. Милош Марјановић, куглаш КК “Козара” најперспективнији је куглаш РС у години за нама. Иван Раденовић, представник Градске управе Градишке му је уручио награду.

Ево резултата: