Рудар не посустаје, добили још један дерби ! Козара у контра ритму.

Рудар не посустаје, добили још један дерби ! Козара у контра ритму.

Колико Рудару све иде од руке ове године толико екипи Козаре након прва два кола једноставно не иде.

Екипа Рудара из прикрајка је тражила своје мјесто на табели ове године, а сав уложен труд је почео да се исплаћује. Протеклог викенда у дербију кола је пала екипа Херцеговца на домаћем терену у Приједору. Мандић Алекса 549 је направио солидну предност у првом пару уз меч поен, док најбољи играч Херцеговца прошле године Војновић није издржао утакмицу до краја. У другом пару је такође виђена подјела бодова а најбољи утисак је оставио Миљатовић Синиша 621 који ове године игра неку своју игру, и тренутно је далеко испред осталих у трци за МВП-а Лиге Републике Српске. Борили су се до краја Херцеговци и мало им је фалило да дођу до нерјешеног исхода а прилику за то је имао Парежанин 535 који је за 4 чуња остао кратак против Стјепић Зорана 539 те је меч завршен 5 : 3 .

Изненађење кола је свакако нови пораз Козаре, и необјашњив је једноставно тај пад у форми који су доживјели након уводних кола у којима су имали и јако добрих издања. Лаловић 567 и Пејић 551 су једноставно надиграли “младост” Козаре у првом пару. Слабију игру генерално смо видјели у другом пару а Шошкић 534 је освојио важан бод за госте. Нису успјевали никако домаћи да ухвате нешто бољи ритам иако су имали поклон лошу цифру ветерана Велетића али је Секулић 548 успио одржати предност за велика 3 бода и коначних 2 : 6. Занимљиво и просто невјероватно је да су сви играчи Козаре одиграли у распону од свега 12 чуњева !

Рад који је словио за фаворита ове године и који је неколико пута разочарао своје навијаче, је поразом Козаре опет ухватио воз за “мини лигу” од које су само на 2 бода а у нарендом колу дочекују директног ривала Козару. Занимљив дуел је виђен у првом пару гдје је искусно Имшић 549 и са мање чуњева освојио бод против Продића 556. Новић 582 је у другом пару добро одиграо те је са Јефтићем донио оба меч поена и увео чуњеве у егал. Није то помогло домаћима јер Лазић Милан 570 је са огромном разликом добио противника те су гости могли да побједу славе већ на 60 и за коначних 2 : 6 .

Резултати :