Козара опет изненадила, Рудар уз дозу фортуне лако до бодова.

Козара опет изненадила, Рудар уз дозу фортуне лако до бодова.

Козара је у 10. колу дочекала Лијевче у локалном дербију и опет није успјела да упише побједу и колико толико ухвати прикључак водећим екипама. Козлина 566 је одиграо након дуже времена добар меч и са Сандићем 550 погурао први пар Козаре ка 2-0. Велика борба је виђена у дуелу Мандић 545 – Видовић 553 гдје је потоњи имао чвршће живце и освојио меч поен који је Лијевчу дао неку шансу на 3-1 у меч поенима. Окренуло је Лијевче збир чуњева у своју корист и прије трећег пара, а од потпуног дебакла домаћих је спасао Кулаш који је за прелаз покупио “улаз у либек” да би у последњем хицу срушио осам који му је донио сет поен и меч поен за коначних 4-4 .

Дрвента је у овом колу требала да буде (незгодан) домаћин екипи Рудара, која силно појачана Младеном Џајићем по сваку цијену жели пласман у Премијер лигу БИХ. Неусловност њихове куглане их је одвела у Приједор на ноге Рудару, који није имао милости па је меч ријешен експресно са високих 1-7 . Миљатовић је са 592 као и до сад био у улози вође екипе а уз помоћ Црномарковића 560 су повели са 0-2. Као да је то довољно било номиналним гостима који су у лаганијем ритму привели утакмицу крају, с тим да је образ ,формалних домаћина, спасао најбољи играч Дервенте, Новић са 556 оборених чуњева.

Херцеговац је отишао у госте јако ослабљеној екипи ОССА-е која је своја понајбоља два играча усмјерила пут Зринског из Бистарца који се бори за бодове опстанка у Премијер лиги БИХ. Само један играч код домаћина је прешао границу од 500 оборених чуњева што није довољно ни за частан пораз. Код екипе Херцеговца се истакао најбољи појединац меча Фимић Бранко са 559 оборених чуњева за великих 0:8.