Derbi kola je donio i smjenu na vrhu tabele! Velika gužva na vrhu ali i na dnu iste.

Derbi kola je donio i smjenu na vrhu tabele! Velika gužva na vrhu ali i na dnu iste.

Utakmica koja je obilježila prethodno kolo je svakako derbi meč između ekipa Posušja i Borca koji je jednima bio nastavak nade za odbranu šampionske titule, a drugima nadu za povratak iste u svoje vitrine nakon dugo vremena.

Neobičnu taktiku je izabrala ekipa Borca koja je izuzetno pouzdanog Džajića poslala u prvi par gdje gospodare braća Petric. Džajić je sa solidnih 583 isparirao sjajnom Ivanu koji je oborio 662. Žutić Srđan koji je ušao kao zamjna je odigrao sjajnih 319 ali nedovoljno za uzbuđenje u prvom paru nakon kojeg je bilo 2-0 i + cca 120. Trklja Marko 585 nije odgovorio novim rekordom u Posušju, ali je u poslednjem setu uspio da slomi upornog Mišetića za prvi bod Borca. Borac je odigrao dosta dobro na nešto slabije izdanje Malenice, i bez Šarca u timu, i došao do velika 3 meč poena i 13.5-10-5 setova koliko je bilo i u prvom meču. Iz ovog ugla je postavka Džajića u prvi par plaćena bodom iz ovog meča koji je izostao.

Ada i Sloboda kako smo ranije već izvjestli su odigrali još u subotu prvi meč ovog kola u kojem smo vidjeli jedno od najboljih izdanja ekipe Ade. Svi igrači su odigrali na dosta visokom nivou što je ukupno u Premijer ligi rijedak slučaj, što je u konačnici rezultovalo sa velikih 6:2 . Novaković Boris je podsjetio na najbolje dane sa 623 da bi tačku na visoku pobjedu stavio Galić sa 633 i 3563 : 3403. Sada se Ada odvojila od Slobode na 3 boda u borbi za 3 mjesto.

Revita je došla drugi put do bodova u gostima ove godine i to protiv poslednjeplasirane ekipe Tomislava. Iako bez iskusnog Slavka Prijića gosti su kontrolisali meč od samog početka. Dosta niske cifre većine igrača nisu ponudili publici neko uživanje, osim igrača utakmice Gureši’a koji je sa 561 bio najbolji pojeidnac za 3:5 .

Posavina je uhvatila nešto bolji ritam ali stare boljke nisu izostale. Nedovoljno kvalitetan ulazak u meč prvog para i trema u trenucima kad se lomilo su ih koštali bodova u njiihovu korist pa je Rudar poveo sa 0-2 uz odličnu igru Bešića 629. Dominantno je odigrao drugi par Rudara i šteta je što su se igrači Posavine možda i prerano predali, jer je treći par Tartić 579-Košpić 575 uspio smanjiti razliku za čak 90 čunjeva ali onih 23 je ostalo nedostižno za domaće i konačnih 2:6 .

Zrinski i Željo su odigrali jedan dosta napet i neizvjestan meč koji je, kada se sve stvari podvuku, završen na obostrano zadovoljstvo. Mučili su se i domaći i gosti sa rezultatima a bolji su definitivno bili gost koji su vodili nakon dva para sa 1-3. Borčak Samir sa 555 je bio je najbolji pojedinac meča i djelovalo je da je meč riješen ali novajlija Kerla u ekipi Želje je odigrao “kao novajlija” što je omogućilo Kovačeviću 538 da napravi veliku razliku i da za samo 1 čunj donese bod koji im možda bude značio i opstanak.

Ranije je odigrana zaostala utakmica u kojoj je Zrinski Bistarac šokirao neporaženog lidera Borac na tabeli sa ogrominih 7:1.