Pojedinačno prvenstvo RS nikad neobičnije! Tatjana Perišić nova-stara šampionka !

Pojedinačno prvenstvo RS nikad neobičnije! Tatjana Perišić nova-stara šampionka !

Dok su žene igrale finale Pojedinačnog prvenstva RS u Boriku, muškarci su imali drugi nastup u Teliću ali krenućemo redom.

Ove godine kao i prošle dame su imale tri nastupa…od toga dva u Gradišci i finale u Banja Luci. Nekako su se već četiri igračice bile izdvojile nakon prva dva nastupa od toga Tatjana Perišić posebno sa solidnom zalihom. Zanimljivo je bilo u prva dva bloka…. imali smo jako finih segmenata igre ali isto tako i teških dionica do same završnice gdje se odlučivalo o podjeli medalja. Krenule su solidno Perišić, Zlojutro, Prijić i Bošnjak  da bi se na polovini već moglo zaključitri da će šampionka biti Perišić ali da za ostala tri mjesta ništa nije sigurno. Pred zadnju stazu Prijić je imala 4 čunja prednosti u odnosu na Bošnjak …dok je ista kasnila za Zlojutro 8 čunjeva . Zlojutro je odigrala sigurno zadnji set sa 137 i osigurala drugo mjesto da bi iskusna Bošnjak u cišćenju prestigla Prijić za treće mjesto.

U Tesliću se igrao drugi nastup, drveni čunjevi od kojih kuglaši zaziru i sa kojima niko nije načisto kako će odigrati. Ipak prednost blagu su imali domaći kuglaši koji su istu maestralno iskoristili te se od 8 kuglaša koji su bili u 32. plasiralo ČAK  7 u finale! Ovakav rezultat nije viđen ni u najboljim danima Borca, Metalmaksa ili Revite. Istini za volju takmičenje je dosta slabije nego prethodnih godina jer neki odlični igrači se čuvaju za prvenstvo i Kup RS dok neki klubovi poput Borca bojkotuju najmasovnije takmičenje Republike Srpske što ne umanjuje  mnoge od sjajnih rezultata ovog takmičenja. U drugom nastupu Galić je ubacio iz treće u petu i digao cifru na 611 a njegovim primjerom se poveo i juniorski šampion BIH Trklja Miodrag sa 590. Dragan Babić sa 587 je visoko ostao pozicioniran nakon drugog dana kao i Kalat . Malo iznenađuje visoko plasirani Kuprešak ali svakako treba pohvaliti igru kako njega tako i ostatka minerala poput Vasića Radonića i Botica…Iznenađenje su svakako loše igre Mandića i Pekovića od kojih se sobzirom na formu očekivalo mnogo više.

Evo svih rezultata kao i raporeda finala:

 

pojed-rs-z-sva-3-nastupa-2016-17

pojedinacno-prvenstvo-rs-2016-17-rezultati-i-raspored-za-finale-borik-bl