ODIGRAN 23.MEDJUNARODNI TURNIR “BORAC BANJALUKA 2019”

ODIGRAN 23.MEDJUNARODNI TURNIR “BORAC BANJALUKA 2019”

Selekcija 2019. sa 3569 oborenih čunjeva osvojila je prvo mjesto na tradicionalnom 23. po redu Međunarodnom kuglaškom NBC turniru pod nazivom „Borac Banjaluka 2019“ koji je održan na stazi kuglane Sportske dvorane „Borik“. Pehar i zlatne medalje kapitenu Davoru Kalatu uručio je Nenad Talić, predsjednik Kuglaškog kluba Borac.

Upravo su domaćini sa 3514 srušenih drva zauzeli drugo mjesto, a njime je prizanja predao Nikolče Krstov, generalni sekretar Makpetrola. Tim iz Skoplja bio je treći sa 3509 čunjeva i nagrade im je dodjelio predsjednik Crvene zvezde Miroslav Macura. Posljednju četvrtu poziciju zauzeli su takmičari „crveno-bijelih“ sa 3494 oborena čunja, plaketu im je uručio Mićo Perduh, predsjednik UO Kuglaškog kluba Borac..

Uprava Borca obezbijedila je i novčane nagrade za šestoricu najuspješnijih pojedinaca. Recimo da je najbolji među najboljima bio član domaćeg tima Miodrag Trklja koji je oborio 653 čunja i istovremeno je zaradio 300 evra. Drugi je Mladen Donkovski (Makpetrol) 640 (200 evra), treći Aleksandar Milinković (Crvena zvezda) 617 (100 evra), četvrti: Sašo Trpkovski (Makpetrol) 610 (80 evra), peti: Marko Trklja (Borac) 608 (70 evra) dok je šesti bio Vladimir Gurešić (Revita) 605 (50 evra).

Turnir se, između ostalog održava i u sklopu obilježavanja Dana grada, i redovno ima podršku od Gradske uprave baš kao i od Ministartsva porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske.

 

 

Na otvaranju turnira prisustvovali su Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika Banjaluke, Dragan Jaćimović, pomoćnik ministra za sport Vlade Republike Srpske, Dragan Banjac, načelnik odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport u Gradskoj upravi, Nenad Talić, direktor Javne ustanove Sportski centar „Borik“ i drugi.

 

 

 

 

EVO I REZULTATA:  Rezultati-kompletno

Turnir Borac-ekipno-2019