Појединачно и екипно првенство Републике Српске за младе.

Појединачно и екипно првенство Републике Српске за младе.

Током последња два викенда су се десила и можда два најзанимљивија куглашка такмичења ове године у Куглашком савезу Републике Српске. Није у питању игра на велике резултате или борба до последње кугле али сигурно наступи који враћају наду да куглање и није изгубљен спорт у Републици Српској.

Такмичили су се у најмлађим категоријама јуниори и кадети док су се чак одржали и наступи током којих су награђени и куглаши и куглашице у пионирског узраста.

Током викенда 06.06.2021. је у Приједору одржан први наступ Појединачног првенства Републике Српске док је други и завршни наступ игран протеклог викенда у Градишци.

Појединачни првак Републике Српске у категорији јуниори је Мандић Алекса (Рудар) са укупно оборених 1098 чуњева док су друго и треће мјесто заузели Перић-Опаћић Борис тј Мандић Ђорђе.

Доказ да је екипа КК Борац квалитетно радила са кадетима су и прва три освојена мјеста у појединачној категорији кадета гдје је прво мјесто освојио Гашић Тихомир (Борац) са 1063 оборена чуња док су други и трећи били Бабић Звјездан и Требовац Дражан.

Иако није званична категорија у Спортском правилнику најблиставији је, по личном утиску, био наступ пионира како дјечака до 10 година тако и дјевојчица чији осмјеси на додјели признања су непроцјењиви и надамо се да ће и клубови који немају ове категорије пратити овај позитиван примјер и радити на популаризацији куглања од најмлађих узраста!

Највише оборених чуњева током два наступа имао је сјајни Родић Давид из Рудара са укупно 938 чуњева док су друго и треће мјесто заузели Предојевић Урош и Мијатовић Ненад.

Шта рећи тек за дјевојчице којих је било чак 7 у категоријама јуниорке-кадеткиње-пионирке међу којима је најупјешнија била Јојиновић Ена (Козара) са 909 оборених чуњева, која је јуниорка, док смо имали наступ и једне мале пионирке Чулина Тамаре (Рудар) која је оборила 348 чуња. Свака част !

У категорији јуниори екипно, током наступа у Градишци најбоља је била домаћа екипа Козаре коју је предводио, за њихов узраст искусни, Мандић Дорђе са 575 чуњева док су друго и треће мјесто заузели јуниори Борца и Рудара.

Одмјерили су снаге и кадети Борца и Рудара гдје је екипа Борца оборила више чуњева 1974-1367 с тим да су наступили са 4 играча док је екипа Рудара наступила са 3.

И екипно су сигурно били гледаоцима у Градишци најсимпатичнији пионири који су показали своје куглашке вјештине а комбинована екипа Козаре је била мало боља од екипе Рудара 😊

Честитке свим освајачима, као и свим малишанима који су наступили и показали шта су то научили на куглани у претходном периоду те се надамо да ће нека од ових такмичења бити дио редовног календара током године, те би на тај начин клубови који раде са овим категоријама добили и праву потврду квалитета њиховог рада а ово је свакако прави пут! 

Ако требамо изабрати фотографију године у куглашком спорту БИХ и РС онда је то управо ова испод.